Birgitta, kattlockaren

Jag vill noooog ha en stallkatt men dels är det onekligen ett ansvar med ytterligare ett djur och dels är Henrik allergisk mot katter.

Jag har skojat med honom om att jag ju kunde kidnappa någon grannkatt som ser fin ut; det finns bland annat en gul rackare som jag har sett stryka omkring på närliggande åkrar som säkert bor någonstans i närheten.

Med väldigt långa mellanrum har jag sett någon mörkare katt (samma eller olika vet jag inte) kring ridhuset, lösdriften och t.o.m. i hagarna.

Jag hade gärna tagit emot dessa besök för lite gos men att locka andras katter till mig genom att mata dom är väl varken juste mot ägarna eller smart om jag inte vill riskera att maten äts av möss och kanske till och med råttor (har aldrig sett råttor här dock).

Nu när jag har börjat fånga möss i mina 2 fällor har jag dock insett att detta bidrar till hemliga kattbesök!

De första mössen grävde jag ner i gödselstacken men eftersom en person kom för att köpa gödsel strax därpå tyckte jag inte att det kändes så smart; om ett muslik skulle dyka upp när vi står och gräver i dyngan.

Jag la nästa mus bredvid stacken i stället och vips var den borta nästa dag!

Samma sak med de x möss jag lagt dit därefter!

Jag kan inte tro annat än att det är katter som får ett extra skrovmål; tror knappast att dovhjortar, harar eller kaniner äter möss och Molly gör det inte.

Så win-win; jag blir av med muslik och någon katt får mellis! Och kanske kommer jag en dag att få se en katt på nära håll och t.o.m. klappa den?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Kan nog vara nästan vilket djur som helst som tar dina små muslik – fågel, grävling, räv.. Kanske inte supersannolikt att just tamkatter äter döda möss, nog mycket mer sannolikt att det är vilda djur.

    Svara
    • Birgitta

      Du har nog (tyvärr) rätt vilket jag tror bekräftades nyss.

      Musfällan smällde igen precis innan jag skulle rida och jag slängde ut musen bredvid stacken.

      Red ett 45-minuters pass och när jag kom tillbaka till stallet var musen redan borta och en av mina fasaner (finns minst 4 som håller till vid hagarna) spankulerade omkring i närheten 🙂 !

      Svara
  2. Elisabet Martinsson

    Haha ser för mig en rolig kommande artikel i Hippson el dyl om Biggan som utfodrar dovhjortar med döda möss. Vilken artikel! Något för julnumret med lite fina bilder.

    Svara
  3. Helena Tang

    Om du skulle vilja ha en stallkatt, så finns det (iaf här) att adoptera förvildade katter som kanske inte går att få 100% jättetama som just ”stallkatter”. Inte idealt kanske men en varm, torr plats att sova på och mat i magen är ofta bättre än alternativet. Och då slipper Henrik komma i närkontakt? Hör med någon kattorganisation kanske?

    Svara
    • Birgitta

      När andra människor tidigare har velat ha katter har jag rekommenderat dom att ta kontakt med olika ”katthem” då jag trodde att dessa skulle bli överlyckliga över att bli av med en del av det enorma kattöverskott jag inbillade mig att de hade.

      Jag har därefter hört olika historier om att det inte alls är så enkelt att ”ta” en katt från dessa hem/ organisationer; tvärtom.

      Dels är det absolut inte gratis och framför allt ställs en massa krav som kan vara svåra att uppfylla.

      Bland annat krävs att katten ska vara innekatt och det hade den absolut inte fått vara hos mig- tvärtom. OM jag skaffar katt kommer den uteslutande att vara ”ute” och aldrig inne i huset.

      Nu kan det kanske vara så att olika organisationer har olika regler och krav men som sagt vet jag flera potentiella kattköpare som inte blivit godkända/ hoppat av pga alla krav.

      Jag har ingen brådska med att skaffa en katt utan låter det just nu ”bli som det blir” .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>