Absolut ologiskt

Ja, det är inte alltid så logiskt det här med vad man får och inte får och vad som är lämpligt och olämpligt i dessa Coronatider….

Jag har själv varit på Gekås i somras; affären var inte folktom men det gick absolut att hålla distans.

Jag har också både tävlat och deltagit i rätt många Pay and ride och om ni frågar mig var det varken någon större skillnad mot hur det brukar vara när jag tävlar eller någon risk för smittspridning. Eller…det beror ju på hur man agerar; man kan så klart bli smittad om man går runt och pratar, kramar och umgås med de andra ryttarna men det är ju inget man behöver göra för att genomföra själva tävlingen.

Att åka i knökfull buss känns verkligen vanskligt liksom att trängas på pubar och barer som jag själv bevittnat (utifrån) i Malmös nöjeskvarter. Nu har det sistnämnda begränsats men det pågick väldigt länge.

Vi får väl se hur saker och ting utvecklar sig framöver; det är nog på ett sätt tur att vi inte visste vad som väntade oss tidigt i våras.

Jag minns hur jag själv undrade om vi skulle kunna åka till London i början av april, därefter om vi skulle kunna resa någonstans förra sommaren, därefter i december osv.

Just nu är det tävlingarna som jag funderar på när de ska komma igång men det är inget jag har panik över på något vis- det blir när det blir…..

Och att åka och handla iförd munskydd och plasthandskar känns numera inte det minsta konstigt….det kanske kommer att bli som med hjälm eller bilbälte; att man nästan känner sig ”naken” utan?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ask

    Här i Frankrike har munskydd varit obligatoriskt länge nu (där jag bor är det obligatoriskt överallt sedan i somras) och ja, det känns jättekonstigt nu att gå utan. Samma med att gå nära andra människor, det har liksom blivit automatik att ställa sig långt ifrån.

    Längtar tills allt det här är över och man kan leva som vanligt igen… Igår träffades vi (utomhus givetvis) med min franskkurs och lunchen fick bli en baguette stående 2 meter isär under en markis på gatan. Längtar efter att kunna sitta och äta med andra människor igen utan att man skall behöva bete sig som att digerdöden snart tar oss.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt! Även om min familj varit otroligt förskonad så lever vi långt mer begränsat än vi skulle vilja.

      Svara
  2. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan.

    Tror inte vi kommer gå tillbaka till ”de vanliga” som var innan utan de här kommer ha påverkat oss i grunden rejält. Och tyvärr är de ju långt kvar tills vi ”vanliga” dödliga får vaccinera sig om man inte ligger i riskgrupp. Räknar med att få vaccinera mig till sommaren/hösten möjligtvis. Min sambo har redan fått sin första spruta då han jobbar inom vården.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>