Samlare

Tyvärr inte bara ”dads” som ägnar sig åt vad jag själv skulle anse onödigt och extremt irriterade samlande av allt möjligt junk.

Ibland önskar jag att det fanns fler företag som åkte omkring och mot ersättning, lock och pock rensade hos folk, framför allt de med egna fastigheter.

Allt järnskrot, alla gamla däck, ruttnade brädor, oanvändbara maskiner och apparater av alla de slag, kablar och tja…..en miljard andra saker som bara förfular, tar plats, aldrig någonsin kommer att användas….usch! Ibland rent av farliga där de ligger oskyddade utomhus.

Och jag vet att det ibland är en reell sjukdom som orsakar samlandet men oftare är det ”bara” slöhet och att man helt enkelt blir hemmablind.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ask

    På ett av mina gamla jobb var det ett laboratorium (som användes) som var fullt av gammalt ”bra att ha”-skräp. Jag trodde den ansvarige skulle få en infarkt när jag föreslog att vi skulle rensa…

    Svara
    • Birgitta

      Det är så tråkigt och förfulande.

      Fruktansvärt de gånger det är en sjukdom när människor bokstavligen inte ens kan skiljas från sin egen skit (har sett tv-program där hoarders samlat egen urin i flaskor tex….) men i en del fall är det bara att man inte bryr sig/ orkar ta tag i eländet.

      Tycker jag ser det relativt ofta när man kör omkring på landsbygden; givetvis även underbara välskötta hus och gårdar men också ställen där man har x skrotbilar på tomten, sönderrostade jordbruksredskap från forntiden osv. Stora, tunga saker att forsla bort absolut men det går att ordna om man vill….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>