Tisdag- hemifrånjobb

Jag kan inte komma på mycket positivt med pandemin, ganska självklart, men om jag ska nämna EN sak är det att många, både arbetstagare och framför allt arbetsgivare säkert har insett fördelarna med att, i alla fall ibland jobba hemifrån.

Redan på den tiden jag arbetade med ”kontorsarbete” (försörjningsstöd) önskade jag mig denna möjlighet men då var det en extrem utopi som ingen skulle komma på tanken att tillåta.

Idag har jag deltagit i en digital utbildning och även om jag genomgick den på Henriks kontor 5 minuter hemifrån (vår internet-uppkoppling hemma är på tok för svajig för dylika arrangemang tyvärr) så bekräftade den för mig hur otroligt mycket bättre detta är än att köra 40 minuter in till Malmö, betala hutlös parkeringsavgift (25:-/ timme dagtid, när jag jobbar natt är det gratis), slita på bilen bla bla bla.

Nu kunde jag sitta i sadeln en halvtimme efter avslutat jobb och passade på att rida i det fullkomligt fantastiska vädret.

Ja, ni får ursäkta att jag tjatar om vädret men hur kan man inte bli helt lyrisk när man ser omgivningar som dessa på bilderna ovan och känner solens strålar?

Det gäller banne mig att njuta när man har chansen, innan regn, torka, insekter eller vad tusan som helst som man inte gillar dyker upp som ett brev på posten.

På bilderna ser ni hur det ser ut på vägen hem till mig och de 2 sista bilderna är tagna precis vid the Lodge (byggnaden syns ovanför Vickes öron på den sista bilden ha ha).

Nu ska jag strax åka och hämta min bil som hastigt och olustigt ansåg att den behövde nya bromsskivor fram och ett svetsat avgasrör.

Och vad ger ni mig för detta extrema sammanträffande:

10 minuter efter att jag lägger på luren till verkstaden efter att ha bokat tid för bromsbyte, medan jag fortfarande kör på motorvägen börjar bilen låta som värsta raggarfordonet; hål på avgasröret från ingenstans!?!? Hur fan är det möjligt???

Ska man se det från den positiva sidan fick jag lagat båda sakerna samtidigt…..men ändå….!?!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Andersson

    Håller med, möjligheten till hemarbete har helt klart förändrat tillvaron till det bättre

    Svara
    • Eva

      Jag som -redan (-90) innan det uppfanns – fick jobba hemifrån en hel del har alltid förespråkat detta då det är så mycket mer effektivt !! Inga kollegor som kommer o stör eller kafferaster eller lunch etc.
      Men det kräver ju disciplin- att Du hemma inte passar på att städa köket, fylla diskmaskinen etc.
      Själv var jag så lycklig över denna möjlighet att jag jobbade till 100 % – ville visa att jag var pålitlig. På jobbet hade jag säkert både fått gå på toa och ta kafferast- men inte hemma.

      Svara
      • Birgitta

        Jag skulle också MKT hellre ”jobba undan” och sedan sluta än att lägga tid på pauser, massa snack osv.

        Absolut har det ett värde på en arbetsplats TILL EN VISS GRÄNS men ibland upplevde jag att tex rökpauser blev både för många och för långa och stal MASSA tid på tidigare arbetsplatser.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>