Onsdag- jag skördar och inte

Idag har Frenchie vilodag och sist jag såg honom stod han och hängde i hagen.

Jag har som jag tidigare har nämnt inte jättefrodigt eller mycket gräs i mina hagar vilket passar mycket bättre till Lillis efter hans fång och för Frenchies del har han fri tillgång på hö med bra värden (kvot 8) i boxen så vad han stoppar i gapet ute spelar mindre roll.

Eftersom jag innan flytten till Ryhus alltid har stått i stall med begränsad tillgång till gräshagar och hagtid blev det en positiv överraskning när jag insåg hur, med mina mått mätt, otroligt mycket billigare det är att ha hästar hemma (dvs ej inackorderade) sommartid.

Jag förstår att många släpper på bete så tidigt som möjligt och tar hem så sent de kan, helst utan att behöva stödfodra för till och med mina hästar som just nu står på box ca 10 timmar/ dygn förbrukar avsevärt mindre strö och hö och då har de ändå fri tillgång på det sistnämnda.

På tal om strö åkte jag och hämtade mer spån idag; dels för att snickeriet där jag hämtar det behövde bli av med det och dels för att jag hellre bygger upp ett lager när jag har semester än kör och hämtar på hösten/ vintern i sämre väglag och när jag har begränsad tid pga jobb.

Lager ja…vi får väl se om jag även kommer att få ett lager av tomater eller om Henrik hinner äta ikapp det jag skördar 🙂 !

Idag plockade jag den första tomaten och informerade honom om att han får äta den med andakt 🙂 , han lär ju inte bli proppmätt precis!

Och själv fick jag inte ens en tilltänkt måltid med det jag hoppades plocka för egen del idag när jag gav mig ut för att leta svamp i skogen.

Det enda jag åstadkom var att rasta Molly, den medhavda hinken förblev tom ha ha ha.

Jag får skylla på min okunskap parat med att någon annan kanske hunnit före mig och plockat rubbet eller så är det fortfarande för tidigt på året?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>