Fredag- efter sol kommer regn

Det är nog inte bara jag, gissar jag, som känner glädje när bensinen ”bara” kostar nästan 20 kronor!?!?

För ett år sedan hade man skrikit i högan sky om man tvingades tanka till denna kostnad….

Bilden är för övrigt tagen på väg till träningen för Nina som gick jättebra.

Ni vet ett sådant där (för mig sällsynt) pass där i princip allt går/ känns jättebra eller i vart fall mycket bättre än för bara någon månad sedan.

Jag har tex mycket bättre samling i galoppen nu utan att det känns som att jag har 30 ton i händerna.

Frenchie har flera växlar i sin trav än vad jag fick fram på Vicke och dessutom kan man växla mycket snabbare.

Det tog mig tex typ fyrdubbelt så lång startsträcka innan Vicke gick i en sämre passage än Frenchie och den sistnämnde har dessutom inga som helst problem att direkt gå över till arbetstrav (det har inte Vicke heller) så man kan ”spela” med traven på ett väldigt fint vis; arbetstrav, passage, arbetstrav, ökad trav, passage osv….

Rubriken syftar på skillnaden i väder mellan gårdagen och as we speak.

Igår kokade det nästan periodvis, även när det kom välbehövliga vindpustar hade man känslan av att befinna sig vid Medelhavet sommartid medan det idag har regnat av och till och rätt rejält ibland.

Gräset behöver regn så jag klagar inte och många har hunnit få in sitt spannmål och rullat ihop sina storbalar med halm vad jag kan se i mina trakter. Jag gissar på ett gott skördeår här och av stråfoderannonserna verkar jag ha rätt?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>