Torsdag- foto-van


Kolla på den här sötnosen va ❤️!

Hans fd ägare sa att han är väldigt van vid att bli fotograferad och det stämmer säkert för till skillnad från min jätteponny som är totalt ofokuserad på uppgiften så ställer sig Frank med öronen framåt och står så hur länge som helst.

Den lille får man locka och pocka med och sedan snabbt som ögat trycka av den sekund han behagar att ha öronen i någon vettig position.

Anledningen till fotot idag var att jag filmade hela hästen (finns på min Instagram bm6610) för att minnas inför kommande vinter som jag anar kommer att förvandla den numera utsökta hårremmen till en mer långhårig variant.

Och som jag skrev för ett tag sedan så har djuret sett lite lustig ut i pälsen i perioder med enorma solblekta partier och en längre päls än den han helt plötsligt uppvisar nu.

Jag kunde idag också konstatera att Frenchie fyllt ut i sadelläget vilket är jättebra eftersom jag har upplevt honom lite ”tom” där och han trots allt är 10 år.

Hos Nina tränade vi idag på ha galoppen både mer samlad OCH kvickare eftersom jag nämnde att den när vi tävlade i tisdags kändes lång, låg och isär.

Det finns massor att plocka i alla Franks gångarter men som vi alla vet är det främst ryttarens uppgift att få fram detta; få hästar ger liksom sitt yttersta bara av sig själva utan det krävs större eller mindre ansträngning från den som sitter på. Så klart.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Min häst uppvisade väldigt konstig päls i år så tog ett parasitprov på honom som visade bandmask. Efter avmaskning är han som en säl i pälsen. Det roliga med bandmask är att man inte brukar kunna se dem på vanliga träckprov utan man måste ta specika prov för det. Han var bland annat lite halv långhårig.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tog träckprov på Frenchie i våras och han nollade på det.

      Han var egentligen inte långhårig per se utan mer i jämförelse med min ponny som har en fantastisk sommarpäls och de solblekta partierna berodde ”så klart” på solen 🙂 .

      Det ska bli intressant att se hur han ser ut nästa sommar; om detta liksom är hans ”päls-mönster” eller om det var en engångsföreteelse pga flytten till mig.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>