Attention whores….suck….

Redan när Facebook var nytt hörde jag uttrycket “attention whore” för första gången och det av en fd kollega som gjorde sig lustig över en del användare som sökte uppmärksamhet på ett enligt både honom och mig urlöjligt sätt.

För visst vet ni vad jag menar?

Trådskapare som lägger upp, oftast mycket korta, inlägg menade att skapa någon slags (vad de tror i alla fall) sensationell nyfikenhet kring deras person. Fast blir man nyfiken eller tycker man bara att det är barnsligt och ointressant?

Inlägg i stil med ”Arg så jag kokar” eller ”Gråter förtvivlat….livet är orättvist”. Och så inget mer.

Ingen förklaring till varken ilskan eller gråten utan meningen är antagligen att vännerna ska skynda att fråga ”nämen snälla du….VAD har hänt”….

Eller så lägger man upp en bild utan förklaring eller en kryptisk dito i samma syfte. Why?

Själv är jag mycket mer ”har man sagt A får man säga B” eller så behöver man helt enkelt inte dela ALLT med ”hela världen”. Tycker jag.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia Johansson

  Hahahaha har em del sådana i flödet, ja! Ignorerar dom fullständigt.

  Svara
 2. Minstral

  Håller så med! Blir galen! Det enda de vill är att man ska fråga vad som hänt men ändå svarar de inte.

  Svara
 3. Anna

  Det är en stor anledning att jag avföljt nästan alla av de få influensers som jag följt, jag blir galen på deras små knep för att få följarna att stanna. ”Snart skall jag avslöja…” men är du en mysterieroman eller ?

  Svara
 4. Anonym

  Hemskt! Värsta är när någon lägger upp typ ”så arg så jag kokar” och när någon då frågar vad som hänt får de svaret att de inte vill prata om det. Snark.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>