Lördag- frambensprojekt

Som jag berättade om i torsdags fick/ tog jag en liten hemläxa vad gäller stretching av Frenchies ben som han inte var alls intresserad av att utföra då.

Varje gång equiopaten försökte sträcka hans framben framåt neråt ryckte han åt sig dom som om hon försökte brännmärka honom och när jag försökte var det samma sak.

Jag är helt övertygad om att detta är en ”förtroendefråga”, ungefär som den där övningen man ibland får göra under något teambuilding-pass där man ska falla rakt bakåt och förlita sig på att den man jobbar med ska ta emot en.

Frenchie är uppsuttet den mest rörliga häst jag ägt så jag tror knappast att han inte vill sträcka ut sina framben pga smärta utan det handlar om något annat och jag hävdar förtroende.

Jag påbörjade träningen att sträcka ut hans ben mycket försiktigt igår och ökade kraven bara lite idag.

Nu rycker han inte år sig benen men han har en bra bit kvar till den ideala stretchingen, då måste han våga sträcka ut benen mycket mer än vad han gör nu.

Jag minns när jag hade varit på en kort stretching-demo och skulle prova på Heron vars trav uppsuttet var ungefär 50% av Frenchies (helt sant). Han sträckte minsann ut sina framben som den mest självklara saken i världen och gick över huvud taget att böja och bända åt alla håll och kanter hur lätt som helst.

Nåväl…jag gillar sådana här projekt så jag ska nog dra loss 🙂 även Franks ben så som det ska se ut men det får ta sin tid. Jag lovar att återkomma med rapport.

 Förutom att dra i gossens ben har vi idag varit i skogen i en timme; det om något var ju verkligen ett ”projekt” för ett år sedan.

Bilden visar för övrigt inte riktigt den ideala övningen som jag ska göra eftersom jag ska dra benet mer ”framåt-neråt och lite åt sidan” och inte så uppåt som på bilden.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tror som du att det har mycket med förtroende att göra. Jag brukar börja lågt och aldrig hålla fast utan bara väntar ut tills hon sträcker benet själv.

    Svara
    • Birgitta

      Jepp, så gör jag också och berömmer med rösten och ger godis efter varje lyckat ”böj”. Så det går redan mycket bättre.
      Att hålla fast är dels mycket svårt och skapar dels inget positivt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>