Nålen i höstacken

Jisses….titta vad jag hittade när jag mockade ponnyns hage!?!?

Att jag med min usla syn och utan glasögon ens SÅG detta är att betrakta som ett mirakel; nålen i höstacken eller det framvaskade guldkornet men dessvärre utan samma värde som det sistnämnda.

Mina kranar i stallet regleras med sådana här ”plastnycklar” och jag har under de 3 åren vi har bott här slarvat bort en eller två stycken. Det är lätt att de lossnar och hamnar i vattenkannan eller hästarna vattenspannar men jag brukar se det och fiska upp dom.

Men som sagt, en eller två har försvunnit för att aldrig hittas trots idogt sökande och frågan är om detta är en sådan nyckel eller den har kommit dit från något helt annat ställe med hjälp av mina hjälpsamma fåglar. Det får vi aldrig veta men nu har jag en extranyckel i alla fall 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Lite komiskt att du tror att fåglar flyger runt med boots och plastsaker. Väldigt ovanligt. Det är ofta saker vi tappat som dyker upp. Även i fallet med bootsbilden du la upp. Vi hittar ju ofta stenåldersfynd här som är rena och fina. Marken tränger upp det till ytan helt enkelt. Så det mesta man hittar har nog legat där från början. Är det frukt eller frö kan det vara fåglar. Annat skräp har marken tryckt upp alternativt att en räv lämnat det där. Fåglar – långsökt.

    Svara
    • Birgitta

      Nu är ju detta med fåglarna skrivet med glimten i ögat men det är väldokumenterat att korpar kan samla på sig allt möjligt.

      Oaktat vad…det spelar ingen roll hur nyckeln hamnade där; jag är bara glad att jag nu har en i reserv!

      Svara
  2. LenaB

    Vi har knutit fast nyckel i kranen, hopplöst när den ramlar i vattenkannan innan man hunnit stänga av;-)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>