Lördag- avblaskning

En bild på en annan persons skitiga box påminde mig om hur jag har misskött mitt stallunderhåll i vinter.

Många hade med sina mått mätt sagt (om mig) ”hon är knäpp” för deras boxar och annat är ”alltid” mycket smutsigare än mina men jag tycker om när det ser rent ut och har också hästar som verkligen inte gör mitt arbete svårt.

Men de senaste veckornas snö, isgator, stormar, hällregn, fukt osv har verkligen minimerat min lust att pyssla i stallet och en del hade jag inte kunnat fixa till vad jag än gjorde; all grönaktig beläggning som har satt sig på många målade ytor utomhus tex. Det får vänta tills vädret är varmare helt enkelt.

Och att tvätta boxväggar i minusgrader är väl kanske inte heller det lämpligaste men idag, när Frenchie har vilodag och det är plusgrader tog jag några minuter till att i alla fall blaska av boxarna hjälpligt.

Ju längre man låter saker vara desto skitigare blir de ju oftast och jag vet nästan ingen värre dammsamlare än ett stall som används, vad man än strör med. Den som har det dammfria stallet får gärna motbevisa mig 🙂 !

Det blev helt klart en liten uppfräschning tycker jag och mer hade jag inte förväntat mig heller med min lilla arbetsinsats (varmvatten och en svamp).

En kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Finns ett algmedel, tror det heter algorent eller nåt att användas utomhus. Bara blaska på med en borste eller svamp. Låt sitta så sköter regnet resten
    Använderden alltid på min vita mur men kan användas till det mesta utomhus

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>