Måndag- våra dagar

Frenchies konvalescens ser just nu ut enligt följande:

Jag flyttar hans provisoriska hage flera gånger om dagen så att han alltid kan hålla sig sysselsatt med att beta och jag mockar den också hela tiden för att inte locka dit insekter som också kan störa.

Bibbi är en stjärna som alltid och går i sin egen hage men nära honom och hon är ju alltid stillsam så hon utgör ingen risk att dra igång honom.

Frenchie själv har ärligt talat varit stillheten själv ända sedan han blev halt vilket han förvisso var även innan dess men då fick han ju daglig motion. Fingers crossed att han fortsätter att hålla sig både lugn och respekterar sin ”hage” som han ärligt talat hade kunnat ta sig ur hur enkelt som helst.

Hans ben håller långsamt på att bli bättre vad gäller svullnaden, också detta helt enligt vad jag förväntade mig utifrån de skrifter jag läst om medlet han behandlats med.

Om man skulle bedöma benets svullnad enligt en 10-gradig skala där 10 är ”rejäl och stenhård svullnad över hela skenbenet dag 1 efter injektion skulle jag säga att benet de 2 därpå följande dagarna bara minskade i svullnad marginellt till grad 8-9 men nu är det nog nere på 5, kanske t.o.m. 4.

Förutom hagvistelsen är det max 10 minuters promenad vid hand som gäller och den utför vi i ridhuset.

Själv har jag semester (Henrik jobbar) och har hur mycket tid som helst på att lägga på tex min gödselstack *ASG* och andra lika spännande sysslor.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Glädjande att det går på rätt väg.
    Håller tummarna för att det kommer att fortsätta så.

    När du tog upp gödsel kom jag att tänka på någonting som jag gjorde för många år sedan.
    Jag tycker att det är himla långtråkigt att mocka, men fick en idé att jag kunde liva upp denna verksamhet med att skapa en skulptur av gödselstacken.
    Varje dag under vinterns kalla mörka månader byggde jag på min skulptur.
    Jag är inte särskilt talangfull eller konstnärlig så jag byggde en fristående liksidig kub. Det var faktiskt riktigt roligt och jag la ner min själ i den, vilket gav utdelning.
    När bonden kom på våren för att hämta gödseln blev han helt ställd och bara stog och tittade på min gigantiska kub byggd av hästbajs. Plötsligt utbrast han ” Det är den vackraste gödselstacken som jag någonsin har sett ”.
    Det är sådant som händer när man går ensam på gården.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha; det var dagens bästa! En bajsskulptur!

      Jag får be de stall jag stått uppstallad i om ursäkt i efterskott- jag var sååå slarvig med deras gödselstackar och slösade på halm. De skulle se mig nu! Och inte känna igen mig!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>