Torsdag- återuppstånden

Nu börjar jag äntligen känna mig hyfsat frisk efter förkylningen från helvetet som bröt ut så fort vi kom hem från Marbella.

Jag blir alltid så här sjuk och dessutom håller mina förkylningar i sig länge (nästäppa och rethosta i veckor) så det är verkligen jobbigt.

Jag har tack och lov kunnat skritta uppsuttet på min i perioder extremt istadiga häst för jag hade ärligt talat inte orkat gå ens en kvart med honom och han ska helst skritta i vart fall 40-50 minuter.

Idag har det varit en av årets varmaste dagar här, ca 37 tusen grader om ni frågar mig men jag vill ändå ha hästarna ute så länge de står upprätt 🙂 och det fläktar som tur är oftast lite här.

Jag vill absolut inte påstå att jag bor i ett mygg/ insektsträsk på något vis men just nu är det en hel del flygande kryp i hagarna.

I skogen går det inte att vara, i stallet har jag aldrig ens en fluga (helt sant) och på gödselstacken har man tur om man ser en handfull flugor.

Dagens ”Birgitta suckar och skakar på huvudet” utspelade sig när jag skulle spraya hästarna med Ultrashield i deras hagar:

Bibbi, världens snällaste häst: hjäääälp….du kommer med FLASKAN! Du vill DÖDA mig. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig att låta dig ta mig (det gick till slut efter att jag hade bett henne att dra åt he…vete och ägnat en stund åt att klappa på Frenchie i stället).

Och Frenchie, Sveriges just nu mest ouppfostrade häst som jag skulle kunna strypa vid en del uteritter as we speak: heeej…snälla spruta överallt. Jag står som en staty fast jag är lös (och det gör han alltid).

Så har vi det!

Bilden: jag tittar ut på Bibbi från ett av våra fönster på ovanvåningen

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ulrika Arndorw

    Vilda rider en häst i Lyngby och var dumma nog att rida ut i skogen nu på kvällen. Helt sönderstuckna. Amatörer som aldrig haft häst i skogsmiljö.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>