Oförstörbara

I förra veckan kom Henrik hem med dessa; han såg dom i en matvarubutik för ynka 30 kronor och tänkte att jag kunde ha dom här hemma.

Jag misstänker att han såg att ett par av mina Foppisar hade gått sönder liiiiite men ärligt talat är de fullt användbara ändå 🙂 .

Jag har flera gånger skrivit att jag tycker att detta skodon är perfekt på sol-och-bad-resor och jag har alltid med mig ett par:

Även här hemma är det praktiskt att hoppa i ett par foppatofflor när jag ska slänga soporna eller gå till brevlådan, i alla fall om det inte är snö ute 🙂 .

Jag har nu konstaterat att skorna är näst intill oförstörbara vid normal användning och jag har haft alla mina par i +10 år !!!

Nu använder jag dom långt ifrån dagligen förvisso men tex de rosa har snart varit nästan jorden runt med mig!

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag tycker de är obekväma
    De är för breda, blir ihop tryckta i materialet under hälen och de kommer in grus o grejer genom hålen vid tåna.

    Så tacka vettja birkenstock!
    De är mina slänga sopor tofflor.

    Svara
  2. Anette Fritzon

    Jag har bara Crocs och det är verkligen skillnad på ”foppor och foppor”
    Minns när vi på jobbet för många år sen skulle prova ut nya skor och jag testade säljarnas kopia – och mina >5 år gamla original var mjukare, stabilare och mer svikt i än de nya kopiorna. Jag köpte inga nya där…

    Svara
    • Birgitta

      Det handlar nog mycket om användningsområde och hur lång tid man använder skorna per gång.

      Jag har dom hemma ffa när jag ska slänga soporna, hämta posten, gå en snabb kissrunda med Molly = max 5 minuter/ användning.

      Utomlands har jag dom på stranden, när jag ska gå på varma plattor från solstol till pool osv. Där skulle tex Birkenstock snabbt bli förstörda eftersom jag ofta blöter ner mina skodon på stranden/ vid poolen.

      Svara
      • Karolina Cappelli Lindholm

        På stranden o vid poolen har jag Hawaiianas flip-flop

        Svara
    • Birgitta

      Det jag gillar är priset, att de nästan inte väger någonting, lätta att hoppa i och går utmärkt att tvätta av. Jag har även simmat med mina i havet om havsbotten varit stenig.

      Svara
  3. Eva Bolin

    Håller med om att de är sjukt smidiga att kliva i och ur. Men. Jag har bara haft billiga kopior och haft dem länge. Så länge att de blivit väldigt slitna på undersidan = väldigt hala på blött gräs och på snö. Mer än en gång har jag stått på näsan för att jag skyndat fram i mina Foppisar och ändå fortsätter jag med att använda dem. Istället för att skaffa nya. En gång råkade jag få in en pinne i ett av hålen när jag skulle kolla till hästarna på betet. Det blev tvärstopp och jag lyckades bryta stortån på kuppen. Resten av den sommaren fick jag gå i Birkenstock till vardags och när jag skulle rida var det att ta ett djupt andetag och sedan ner med foten i mina ridskor som jag har på vintern och som har plats för tjocka sockor. Tån är fortfarande helt stel. Och jag har lärt mig att inte gå i Foppa tofflor ute i hagarna.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…typiskt hästmännisko-tänk; inte unna sig själv ett par nya foppisar för under 100 spänn utan hellre riskera livet 🙂 !

      Jag vet att vissa använder dom i stallet men det vågar jag inte. Har gjort det någon enstaka gång och då varit livrädd att bli trampad- det vore så typiskt fast mina hästar är så snälla.

      Svara
      • Eva Bolin

        Exakt! Mot sig själv är man snål, eller dum- ekonomisk och sparar hellre för att kosta på hästarna!
        Ja i stallet är det ju inte lämpligt med vare sig Foppa tofflor eller Birkenstock. Ändå hämtar jag in dem från hagen och kvällsfodrar i just dessa skodon. Onödig risk verkligen. När jag kvällafodrar tar jag ofta och mockar ut nytillkomna bajshögar och får således in spån och eller halm i skorna haha.

        Svara
  4. Marie

    Det ska erkännas att jag blev mest förvånad över färgvalet.
    Jag har aldrig tänkt på dig som en person som gillar rosa.
    Men även om rosa kanske inte är en färg som man föredrar, så gör lysande rosa att man i varje fall lätt hittar i dem i de allra flesta miljöer.

    Svara
  5. Anna

    Älskar foppatofflor och liknande skor. Har ett par liknande crocs (inte riktiga crocs men ungefär samma prisklass) och ett par typ ”gummistövelskor” som man bara kan köra in fötterna i och använder dem hela tiden hemma. Visst, de är kanske fula, men så sköna och lättsamma.

    Svara
    • Birgitta

      Ja man köper inte foppisar för utseendet precis 🙂 !

      En arbetskamrat hade ett par med fusk-fårskinn (typ winter edition) och där går väl min gräns 🙂 .

      Svara
  6. Cecilia Lindström

    Älskar också foppatofflor. Använder dem tills de är galet tunnslitna undertill. Nu har vi dock en hund som gillar dem också, så det är snart dags att köpa nya…

    Svara
    • Birgitta

      Må jag inte ångra mina ord men Molly har, såvitt jag kan minnas inte förstört så mycket som ett löv på 8 år hos oss.

      Och Soya förstörde på 7 år EN toalettrulle!

      Tilläggas ska att Molly har mer leksaker än ett småbarn men hon bär bara omkring dom eller småtuggar på dom ibland. Gekås-grejer för 10-20 kronor som hon haft i en evighet 🙂 .

      Svara
      • Cecilia Lindström

        Våran Tesla biter aldrig heller sönder saker, men ”lillebror” Apollo är makalös

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>