Söndag- skogsmulle

I morse chansade jag på att skogsarbetare, sågar, timmerbilar och annat som varit ett störande inslag hur länge som helst skulle ta en paus och tack och lov fick jag rätt och kunde avverka (observera ordvitsen) ett ridpass utan störningar i skogen….eller det som finns kvar av den…

Skämt å sido; skogen är enorm så den ska nog räcka till våra ritter även framöver.

Idag har det varit 16 plusgrader och sol och klimatförändringar eller ej så fortsätter jag att njuta (och tjata…I know…) av detta.

Tids nog lovar jag att komma med mitt för årstiden sedvanliga gnäll om hur mycket jag fryser, hur jag slirar runt i lera och annat tidsadekvat.

Mina stjärnögon blommar sedan april- snacka om ekonomiska!

Henrik och jag var flitiga igår och lagade 2 enorma grytor; en köttfärsgryta och en fläskfilé-dito så nu slipper vi äta ”Dafgårdare”i några dagar i alla fall ha ha!

Jag har också småpysslat i stallet lite och lagt undan nästan alla flugmössor utom Bibbis ordinarie och reserv (hon har numera mössa året runt pga sina lite rinnande ögon som tack vare detta…eller inte…blivit väldigt mycket bättre och ibland är nästan helt bra).

Jag har insett att jag måste sluta köpa flugmössor varje gång (1-2 ggr/ år) vi är på Gekås.

De är så billiga där (runt 80:-) att jag vill ”passa på” men de är också så hållbara att de fan aldrig går sönder så de bara samlas på hög! Dagens i-landsproblem!

Efter att ha rensat bort läder jag aldrig använde i förra veckan fick jag ett ryck och slängde hela 2 grimmor i stallet igår också! Vad sägs om det?

Även där kom jag till insikt; hur många grimmor behöver man egentligen till 2 hästar? Framför allt som de alltid bara leds i grimskaft runt halsen (!) och Bibbi aldrig står uppbunden annat än vid veterinärbesök eller de fåtalet verkningar hon behöver per år.

Jag har 2 jättefina lädergrimmor från EQVIPTUS, 1 oanvänd nylongrimma och 2 helt ok i nylon och det får man väl hävda är gott nog, eller? Med andra ord finns det ingen anledning att spara trasiga grimmor med rostiga spännen i tron att de ska ”vara bra att ha”; när frågar jag retoriskt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag har många grimmor för jag vill inte slänga in en i taget i tvättmaskinen. Vill ha ren grimma på.

    Svara
    • Birgitta

      Ja du bor ju vid en väg och har fler hästar än jag.

      Eftersom mina hästar aldrig har grimmor i hagen blir de inte heller skitiga och jag använder ärligt talat bara grimman Frenchie har på bild.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>