Dagens träning + ny toalett

Även denna träning ägnades åt de moment som ingår i LA:1 programmet som jag ska rida på fredag: skänkelvikning, ryggning, förvänd galopp osv.
Vi tränade även på travökningar, avbrott till skritt från galopp, början till bakdelsvändningar mm.

Idag var Archie på sitt mest samarbetsvilliga humör och gjorde vissa av momenten otroligt bra, bla ryggningen så som den görs i LA:1. Gör han den lika bra på fredag lär han få minst en 8:a på den. Skänkelvikningen för höger skänkel var däremot inte så himla bra, den för vänster var bättre och den förvända galoppen var som vanligt ypperlig liksom flera av halterna.

Det ska verkligen bli spännande att se hur vi får ihop programmet på fredag.

Efter träningen var Archie som vanligt pigg och glad och utan en svettdroppe. När jag ställde in honom i boxen medan jag stuvade in hans utrustning i mina skåp såg han sin chans att smita ut genom den inte helt stängda dörren och gick för en gångs skull ända ut på gödselstacken. Annars brukar han nöja sig med att nosa på grannhästarna eller kanske gå in i en tom box om tillfälle ges.
Nu vandrade han som sagt ut på gödselstacken, gick några varv, stälde sig sedan på toppen av gödselberget (som var täckt med snö) och bajsade!

Det såg jättekul ut och det var verkligen synd att jag inte hade en kamera för att föreviga hans nyfunna toalett!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>