Nytagna bilder från mitt icke-hästliv!

Själv har jag alltid varit oerhört nyfiken på hur folk bor. Kanske för att ett av mina intressen är heminredning?

Nedan tänkte jag visa lite nytagna bilder som visar hur jag bor även om detta är en hästsida :=).

Vår lilla stuga bakom vårt enda äppelträd. I stugan förvaras allt som de som har källare (vilket vi saknar) brukar ha där, dvs vinterdäck, målarburkar, verktyg, trädgårdsredskap mm.

Äppelträdet har sedan vi flyttade hit för 5 år sedan gett mängder av frukt varje år. Det räcker till att både fylla frysen för framtida äppelkakor och för att utfodra Archie rejält!

Vårt hus sett från vägen (108:an). Framför huset syns våra små päronträd. Lika mycket äpplen som äppelträdet ger lika dålig avkastning har vi haft från päronträden vilket kanske är tur eftersom ingen av oss äter päron. Första året fick vi 1 (ETT) päron och förra året var rekordskörden ca 20 stycken!

En annan sida av huset med ”fin-ingången” som döljs av en thuja som vi nog snart måste såga ner innan den tar sig in i huset :=)!

Så här nära (40 meter) bor vi utmed väg 108 mellan Staffanstorp och Svedala.

Utsikt från en sida av huset (vad som odlas på åkern varierar från år till år).

Utsikt mot vår närmaste granne och deras parkliknande trädgård med en anlagd och renad damm där vi brukar bada. Sedan vår granne ordnade ett så lätt-tillgängligt badställe har jag helt slutat att åka till stranden faktiskt. Vattnet är som sagt renat och hyfsat varmt och dammen ligger kanske 50 meter från vårt hus.

Här inspekterar jag mina lavendelplantor. Jag har lite dille på just lavendel och hoppas att få en hel rabatt tjock av denna växt. När vi köpte huset fanns här några gräsliga lagerblads-aktiga buskar som alltid såg halvtråkiga ut och jag bestämde mig för att ta bort dom. Att dra loss ett 10-tal gamla buskar var inte det lättaste och jag grävde, drog och slet i vad som kändes som en evighet. Minns att jag ägnade mig åt detta när jag precis hade sålt Décima och var hästlös. DÅ hade man tid med sådana projekt!

Delar av vår trädgård som till stor del är naturtomt utan några större krav på trädgårdskötsel av den högre skolan. Pefekt tycker jag!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>