Muskler!

Jag har haft så mycket annat att skriva om och kommentera den senaste tiden att jag inte hunnit rapportera om equiterapeutens besök hos Archie och mig i förra veckan.

S kollade ju Archie för en månad sedan och tyckte att han verkade må bra men hon ville kolla upp honom igen för att se så att han höll sig fortsatt fräsch.

Och det har han gjort så nu blir det inga fler laser/akupunktur-behandlingar annat än om jag skulle tycka att det verkar behövas.

I ärlighetens namn märker jag ingen som helst skillnad på Archie från innan första behandlingen och nu så den spändhet han hade i vissa områden kan inte ha varit särskilt omfattande eller bevärande för honom (och det sa ju S också).

Hur som helst är det skönt att ha en muskulärt välfungerande häst och jag ser inte uppkollningarna som bortkastade utan som ett steg i att bibehålla en sund och glad häst.

Och om inte annat så fick mig equiterapeutens genomgång av Archie att fokusera lite mer på att stärka hans rygg och bakparti genom klättring, chambon-longering och ridning i lång och låg form i början av ridpassen.

Och nu börjar skillnaden märkas markant! Archie har fått en riktig ”ås” utmed ryggen och ser helt klart mer ”krampig” ut. Jättekul att se resultat!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>