Min teori stämde nog!

Minns ni att jag i blogginlägg från den 7 december hade en teori om att människor idag i allmänhet har svårt att veta hur man ska hantera andras sorg, vad man ska säga (om man ska säga något) osv.

Jag hade noterat att flera personer i stallet ”låtsades som att det regnade” vad gällde att Archie var jätte-sjuk, de kommenterade inte detta med ett ljud trots att de mycket väl visste hur det var fatt med både mig (super-ledsen) och hästen (sjuk).

Och efter att ha sett utvecklingen i stallet sedan dess och folks reaktioner både när Archie började ”kvickna till” och nu när han är friskförklarad så är jag övertygad om att min teori stämde.

Att ”folk” (så klart inte alla men en del) inte sa något tidigare var säkert för att de inte visste vad/ hur de skulle säga/ bemöta mig som var så ledsen.

NU är det ingen måtta på frågandet, gratulationer, kramar och andra glädjeyttringar. Folk kommer spontant fram och förhör sig om hur det går och verkar genuint glada över gossens snabba ”come-back”.

Jag är så klart överlycklig över att hästen är frisk och onekligen ligger det något i ordspråket ”delad glädje är dubbel glädje”.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jojjo

    jag känner igen det.
    Men det var min hund som var dålig. Och när han blev lite bättre kunde folk prata med mig om honom.
    men nu slutade det i evlivning och folk undviker det och blir obekväma när man talar om vad som har hänt.

    Som tur var så har jag även vänner som förstår och orkar lyssna på mig..

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, då förstår du mig (och jag dig).

    Det är tur att man har vänner som inte tröttnar på ens ”tjat” för ibland kan man ju ha ett väldigt behov av att älta något och diskutera i all oändlighet även fast kanske många hade tyckt att ”jamen, har du inte släppt det där än…..suck…”

    Svara
  3. Eva

    Tråkigt att folk betedde sig så, men det är nog olika. I det stall där jag står har jag fått väldigt mycket stöd under min hästs långa konvalescens.

    Att de sen var några bewerwissers när jag började jobba honom igen, tyckte jag var jobbigt. Men på det stora hela känns det skönt när folk frågar och förstår de dagar man är ledsen.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Tack och lov hade jag ju stort stöd från ganska många människor, både IRL och via nätet :=) så att NÅGRA människor betedde sig lite ”konstigt” spelade mindre roll, ffa nu när jag tror mig veta VARFÖR de gjorde det.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>