Man ska aldrig säga aldrig!”När fan blir gammal blir han religiös” säger man ibland….

Jag känner mig varken som fan själv eller har blivit troende ”på gamla dar” men måste ändå bekänna att även jag, Mrs Stock-konservativ, har ändrat mig på vissa punkter sedan Soya kom in i mitt liv.

Inte nog med att jag glatt kallar min man för PAPPA (!!!!!) när jag pratar om honom med hunden, jag har även gjort något annat jag aldrig trodde skulle ske;

jag har köpt ett TÄCKE till Soya!

Jag som alltid AVSKYTT då ”folk” virar in sina hundar i täcken, koftor, scarvsar och annat har insett att en hund som älskar värme så mycket som min (sover obekymrat under vårt megatäcke hela natten igenom) kan komma att frysa om hon ska följa med på tex hästtävlingar där läktarna är råkalla och där hon kanske måste sitta still x antal timmar.

Så i lördags inhandlades ett ”termo-täcke”!

Skam till sägandes SKREK jag nästan av förtjusning då jag såg min lilla vessla i detta plagg. Ohhhh så söööööt!

Jag förvandlades inom en sekund till Birgitta 12 år som leker med Barbie!

Sedan får jag väl säga att jag inte hade använt täcket om Soya hade verkat ogilla det, vi har en hund på ridskolan (boxer) som vägrar att ha på sig sitt täcke trots många timmar i stallet, även vintertid, men Soya verkar tvärtom överförtjust den lilla skiten. Jag som alltid sagt att hundar som fryser får springa sig varma!

Och titta på bilderna ovan och notera matchningen av Soyas och Archies täcken!

Helt oavsiktligt då Archies täcke köptes för över 1 år sedan och enbart för att det var så otroligt billigt (jag var väldigt tveksam till färgen men den visade sig klä en svart häst) och Soyas täcke var det enda i hundaffären som passade.

Men vad säger ni: är de inte underbart söta, mina svarta busar?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Jatte fina! Min hund ar ocksa extremt frusen av sig sa jag har precis som du fatt ge vika till detta med hundar och tacken. Min hund staller sig t.o.m vid dorren och vill inte ga ut om man inte tagit pa henne tacket och tittar pa mig och sager med sina ogon, du har glomt ta pa mig mitt tacke det ar kallt ut…

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Smart hund du har!

  Min, som jag också betraktar som ohyggligt klok, har ännu inte lärt sig att visa att hon vill ha på sig täcket men däremot kan hon blåvägra att gå ut om det ösregnar eller snön vräker ner. Om man föser ut henne så stannar hon var 10 meter och sätter sig demonstrativt typ ”kan vi vända nu” :=)!

  Svara
 3. Petra

  Aaaa så söööt hund :-)… Kul för dig att allt gått så bra med Archie och fortsatt lycka till. Och kul att du skaffat hund igen.. Ser jättefina ut bägge två..
  Och det var ju hemskt rent vad Archie är lik Heron.. Helt otroligt tycker jag.

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Hej Petra!

  Kul att du gillar djuren och att du tycker att Archie är lik Heron. Det tycker nämnligen jag också att han är, inte bara rent utseendemässigt utan även till sättet. Väldigt kul för mig för jag AVGUDADE ju Heron och trodde aldrig jag skulle få hans like igen. Men det har jag fått…en bättre KOPIA faktiskt!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>