Ny metod att träna whippets (dock ej hästar – tyvärr)!

Regn för andra morgonen i rad här i Staffanstorp och jag är inte glad!

Inte så kul att masa sig upp 04.50 för en PLANERAD power-walk i 40 minuter med hunden och sedan inse att det regnar= hund som vägrar att gå ut.

Provade att sätta på Soya regntäcket (!!!!…..herregud…JAG som hatade täcken på hundar….nu har jag både regn och termotäcke…hur ska det sluta???) och det gick faktiskt om inte bra så bättre än igår då jag fick DRA hunden efter mig under vilda ålande protester.

Dagens korta tur fick mig dock att inse att man kan använda regnigt väder som en ypperlig träningsmetod för whippets, i alla fall min:

1. Om du vill sprint-träna din whippet:
Gå ut med din hund i regnet. Gå den sträcka du sedan önskar att hunden ska springa DET FORTASTE DEN KAN. När du har nått ”målet” så släpper du lös hunden och kommer då att se den springa med blixtens hastighet HEMÅT.

2. Om du vill träna din whippet till att dra en släde eller kärra:
Gå ut med din hund i regnet. Gå samma sträcka som du gjorde när du sprint-tränade. Vänd därefter hemåt men släpp ej lös hunden utan ha den kopplad. Hunden kommer att dra så ivrigt i kopplet att du skulle kunna sela på den med vilken vagn eller släde som helst. Den skulle glatt dra både vagnen och dig- bara den fick komma hem och bort från regnet!

Jag tror tyvärr inte att ovanstående metoder kan appliceras på hästar, i alla fall inte på min eller hans kompis ”den lille” (Birk). De är för matglada för att låta sig luras av sådana trick och skulle man släppa dom lösa i regnet så skulle dom bara stanna och ÄTA vid närmaste gräsplätt!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    När vi ska ut så måste vi gå ner för tre trappor, och i en av trapporna går man emot ett fönster. Om Zvante ser att det regnar genom det fönstret tvärnitar han och efter det får man dra han på på hela promenaden (och nerför trapporna) – dock springer han glatt på hemvägen 😉

    Svara
  2. Lina

    Nej verkligen inte. Han blir också väääldigt misstänksam om man plockar fram regntäcket!

    Svara
  3. Minstral

    Vi får knuffa ut Mimmi genom dörren om det är oväder, vi är ju dessutom så taskiga att vi själv stannar inne, jag menar vem vill gå ut i busväder? Får hon (mimmi) så väntar hon till någon av oss ska ut i stallet så hon kan göra ifrån sig på logen. Nästan bättre i ruskväder för det är lättare att ta bajs med spade i logen än en blöt på gräsmattan=)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>