Ännu en helt gratis affärsidé från mig (om hundar)

Minns ni att vi för några månader sedan hade en rätt så intensiv diskussion om huruvida man kunde tjäna pengar på HÄST-inackorderingar?
Om jag tolkade inläggen korrekt så var nog de flesta överens med mig om att förtjänsten ibland blir väldigt liten, för att inte säga obefintlig men att detta givetvis beror på enligt vilket koncept man tar emot andras hästar för uppstallning.

Jag vidhåller att lönsamheten för att ha inackorderingsstall i liten skala för det mesta är tämligen blygsam men har nu sett ett annat område inom vilket man avgjort hade kunnat tjäna betydligt mer pengar.

I stället för att ta emot hästar ska man satsa på att ta emot HUNDAR!

Idén slog mig för några veckor sedan då jag följde med en klient till någon form av hundpensionat/ hunddagis där klienten hade lämnat sin dog i några dagar.

När vi kom dit var i princip det första jag såg inne på kontoret PRISLISTAN som tillkännagav att dygnskostnaden för att ha sin hund där var…180:–!!!!!

Birgittas snabbkalkylerande penga-hjärna räknade snabbt ut att 180 kronor gånger 30 dagar är exakt 5400 kronor eller enklare uttryckt MUCHOS DINEROS.

5400 kronor per månad för att förvara en hund i en liten ”box”, ge den mat 1-2 gånger om dagen och gå ut och rasta den några gånger varje dag: det kallar jag lönsamhet! 10 hundar = 54.000, en bra lön även om man räknar ifrån sociala avgifter och annat.

Nu var ju detta kostnaden för ”helinackordering” men även dag-passning kostar i mina trakter (Malmö) uppemot 3000 kronor i månaden, dvs i princip vad stallhyran kostar.

Skillnaden är att det i stallhyran (i alla fall hos oss där priset är just 3000/ månad) ingår både foder och strö medan man på ett hunddagis måste tillhandahålla hundens foder själv.

Dessutom behöver man inte alls de ytor till ett hunddagis som ett stall för motsvarande antal hästar skulle erfodra och inte heller behöver man fundera över tex hagar och gödselhantering :=).

Idén om att öppna ett hundpensionat/ hunddagis tycktes mig som STRÅLANDE ända tills mina sinnen, som tillfälligt varit distraherade av penga-räknandet, åter började fungera normalt.

DÅ kände jag den fullständigt vidriga stanken av ”blöt-hund-gånger- hundra” och hörde också det konstanta skällandet, ylandet, gnyendet och gnällandet och insåg att i alla fall JAG inte skulle uthärda varken lukt eller ljud för några pengar i världen.

Men dels så finns det säkert mer välskötta pensionat/ hunddagis (eller så kan man dom mer välskötta) och dels så kanske inte alla har lika känslig näsa och öron som undertecknad så då är det bara att köra igång!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jodå, de finns hunddagis där man inta behöver ha öronproppar! Det finns t o m de där man på eftermiddagen ”sover middag” med alla hundarna. Då ligger alla jyckar tysta och vilar och det är strängt förbjudet att komma och lämna/hämta/hälsa på under den tiden. Vet också hundar som blir som tokiga om de skulle åka förbi sitt dagis en helgdag tex. De verkligen VILL till dagis med alla kompisar. Så det kan nog vara ett trevligt jobb (om man gillar hundar) även om det förstås innebär en del tassar att torka en regnig höstdag.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag tror ABSOLUT att det kan vara ett trevligt jobb om man är hundintresserad och som sagt så tror jag att förtjänsten är/ kan vara långt bättre än att arbeta med tex inackorderingar. Sliter säkert också mindre på kroppen.

    Svara
  3. Paula i norr

    Jag har haft funderingar på att öppna hunddagis (vi har kennel och jag är utbildad på hund) men det är faktiskt ganska svårt att kunna ta ut en ok lön om man bor i annan stad än Malmö och Stockholm. En anställd kanske klarar av att rasta och sköta 10 hundar= 18 000 kr (ca 1800 kr i månaden brukar det kosta att ha hunden på dagis). Och ca 1/3-del av detta kanske du kan ta ut i lön= 6000 kr. Måste nog flytta till Malmö 🙂

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Har man ett hunddagis är man nog en populär praktikplats i dessa arbetslöshetstider. Praktikant = gratis arbetskraft som kan hjälpa till med hundrastningen. Man kan säkert ta pryo/ prao-elever också.

    Detta konstaterat efter att en av mina klienter fått en praktikplats på just ett hunddagis.

    Du behöver nog inte flytta till Malmö btw Paula.

    En snabb googling på ”hunddagis” visade att det i Västerås kostar 2300:– och 2100:– i Linköping, de 2 första orterna jag kollade.

    Svara
    • Anonym

      Problemet med denna idé är att om du handhar fler än 12 hundar kräver det en till personal. På heltid. Att vara arbetsgivare är absolut inte billigt. Därav försvinner också lönsamheten i hunddagis. Jag driver ett (tyst lungt och harmoniskt med vita väggar och parkettgolv doftfritt) men utan webbshop och Hundsalong skulle dagiset aldrig bära sig själv just pga personalkostnader och hyra

      Svara
      • Birgitta

        Fast mina beräkningar grundar sig på 10 hundar.

        Om du inte kan få lönsamhet på 10 hundar handlar det nog om vad du debiterar, din lokalhyra och beläggningsgraden.

        Många har ju hundarna hemma och kring storstäderna kan man ta bra betalt.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>