Utslagen men inte nedslagen- Soya på nät-date!

Kort efter att jag hade köpt Soya insåg jag att det skulle bli svårt med att hitta ”lek-kamrater” åt henne.
Dels finns det som tidigare nämnts inte så många hundar i vårt närområde och dels orkar nästan ingen hålla Soyas höga tempo vilket gör att hon snabbt tröttnar på att leka med slöisen.
När jag hade konstaterat detta skrev jag ett inlägg på ett whippetforum där jag efterlyste kompisar åt Soya och jag fick snabbt svar från en kille i Lund (grannstad till Staffanstorp där vi bor) som precis hade köpt en valp.

Vi lät det gå några månader medan valpen växte till sig innan vi träffades idag och det blev verkligen ett lyckat möte som synes av bilderna ovan (tagna av Lilis ägare).
Soya fick möta om inte sin överman (snarare över-kvinna) så i varje fall en likasinnad doggy som det gick att springa fort med utan att den tröttnade som tidigare bekantskaper.
Lite trött var hon allt i bilen på vägen hem men efter 1½ timme med en annan whippet är det inte heller så konstigt.
Ja, jag har sagt det förr och säger det igen- Internet är bra till mycket!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jonatan

    Tack för sällskapet igår 🙂 Det var trevligt. Jag är också himla nöjd med bilden vid vattnet.
    Tills nästa gång, ha det gott!

    Svara
  2. Marre

    Tycker också den vid vattnet var fin! Trots att det är första gången de träffas så ser de ut att vara bästa polare. Jag blir riktigt rörd när jag ser bilden! 🙂
    Det är nog viktigare än jag trodde att få springa av sig med en likasinnad!

    Svara
  3. JEPPAHEM

    Vilken härlig date det ser ut att ha varit! Lilis syster Garbo har varit här tillsammans med sina vuxna kompisar och matte/husse i helgen! Full fart mao,7 whippar och ett lurvtroll modell schabrador även om inte alla fick leka med alla… Någon måtta får det vara på galenskapen! 🙂

    Det finns få saker som är så roligt att uppleva som whippar som leker tillsammans på samma villkor!

    //Vicki

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Om jag ska generalisera utifrån de whippar jag mött verkar de överlag vara lättsamma och snälla mot andra hundar och Soya är inget undantag.
    Hon leker fint med alla som VILL men vill de inte försöker hon inte tränga sig på utan går undan direkt.
    Av våra närboende leker hon bäst med en bordercolliekorsning (hane) som är NÄSTAN lika snabb och uthållig. Och när han inte hänger med i snabbhet försöker han tackla henne i stället (hmm….typiskt burdusa karlar… så att hon tappar fart.

    Vid gårdagens träff enades Jonatan och jag om att det är synd att whippet är en så pass okänd ras för allmänheten och att det därför florerar vissa fördomar som inte stämmer (att hundarna är rädda, nervösa, darrar oavbrutet osv).

    De som väl lär känna tex Soya brukar bli överförtjusta just för att hon är så mild och vänlig och verkligen varken nervös, rädd eller darrande :=).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>