Whippetträff i Vellinge! (hundinlägg)

Delar av gänget in action!

Vem vinner denna dragkamp? Ska Soya visa att ”gammal är äldst” eller låter hon en snorVALP vinna?

He he…I´m the boss!

Jag brukar faktiskt alltid tycka att min egen Soya är vackrast av alla whippets vi möter men den här får nog dela förstaplatsen med henne! Jag blev oerhört förtjust i denna 3 år gamla tik (Java) från Sommarhagens kennel.
Mindre förtjust blev jag av att höra att Java planeras bli mor. Hur i hela fridens namn ska jag kunna stå emot den frestelsen? Vi ska ju bara ha en hund har vi bestämt! Fast man bestämmer ju så mycket här i livet…..

Här agerar Soya fotomodell för ett täcke som jag misstänker att en av mina arbetskamrater skulle dö för. Hon är en älskare av allt som är rosa, även vad gäller hundtillbehör :=). Själv delar jag inte denna passion :=)!

Och detta är Soya, redo för combat. Min egen lilla soldat!
 
 
Idag har Soya och jag varit på en spontant arrangerad whippetträff ordnad av en annan whippetägare boende i Vellinge som helt riktigt tyckte att det kunde vara roligt för våra små rejsare att träffa likasinnade.
Det blir ju sällan någon riktig lek mellan en whippet och en hund av annan ras eftersom den andra hunden oftast inte orkar springa ens hälften så fort och länge som en vinthund.
 
Idag samlades 8 whippets och bekräftade till fullo det jag hävdat med bestämdhet: man kan sammanföra en bunke vilt främmande whippets utan att så mycket som ett hårstrå kröks, någon man definitivt inte kan göra med alla raser.
 
Soya kände bara en hund sedan tidigare, valpen Lili som åkte med oss till träffen tillsammans med sin ägare Jonatan och som nog snart har växt om henne- Lili alltså, Jonatan är redan lång så det räcker :=). Lili gör alltså inte skäl för sitt namn, snarare borde hon kallas för STORI :=).
 
Det blev mycket lek och jagande av varandra och diverse leksaker och alla verkade ha hur kul som helst.
 
Vi, fotfolket, ägnade oss åt lite utbyte av tips och erfarenheter kring allt från tikskydd till olika täckesmodeller (dvs precis som då hästfolk träffas) samtidigt som vi avnjöt en god fika.
 
Efter 3 timmar åkte vi nöjda hemåt med en ny träff inplanerad om bara 2 veckor.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Jeanette

  Så roligt att ni kom! Hoppas på att dessa träffar ska fortsätta. Sannerligen härligt med våra whippetar och lite opretantiös samvaro!

  Svara
 2. Anonymous

  Det finns även andra raser som samsas bra med sina rasfränder. Jag var på flera träffar med min hund där det var runt 20 stycken hundar som sprang lösa utan problem. Min hund och en annan var de två äldsta hannarna men de brydde sig inte om varandra – det fanns ju så mycket annat kul att kolla på , tikar till exempel.
  Dvärgschnauzrarna lär vara kända för att kunna samsas bra, kul att det är flera raser som kan träffas på lika villkor.

  Rie

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Ja, visst är det roligt!

  Nu har jag kanske världens fördomar men jag inbillar mig att man tex inte gärna hade släppt ihop 10 främmande rottweilers eller 10 pitbullterrier. Däremot kanske 10 dvärgpudlar hade gått bra *SKRATT*?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>