Archie- ofrivilligt dopad av sin knäppa ägare!

Ibland blir jag faktiskt trött på mig själv….

Härom dagen sprutade jag flugmedlet Renons över hela Archies kropp och förundrades lite över hur beskt medlet var då en del av spray-ångorna letade sig in i munnen på mig. Detta var omkring lunchtid och jag märkte sedan under resten av dagen att jag fick en besk smak i munnen om jag råkade slicka mig om läpparna.

En mycket stark misstanke började formas i mitt huvud; jag har nämligen varit med om detta tidigare fast då jag råkat få ”anti-bit-spray” på fingrarna. Tar man i något ätbart med händerna efter att ha använt sig av detta medel smakar allt BLÄ!!!

Nästa dag när jag kom till stallet besannades min farhåga: jag hade inte alls sprutat ner hela Archie med Renons utan med en exakt likadan flaska med anti-bit-spray som också stod i skåpet!

Stackars häst! Det är bara att vara tacksam över att medlet inte gav upphov till någon form av allergisk reaktion; jag hade dock sprutat det över hela Archies kropp, inklusive huvudet!!!!

Och tänk om det skulle ge utslag på ett dopingprov! Vad skulle jag komma med för trovärdig ursäkt då? ”Min häst brukar BITA på sig själv, även i huvudet”!

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ulla

  ”Min häst brukar BITA på sig själv, även i huvudet”! Ha, ha, den var ju rolig!

  Med tanke på alla mer eller mindre trovärdiga förklaringar som finns inom dopingen, vare sig det gäller hästar eller människor, så var ju denna, om än inte trovärdig, så i alla fall rolig…

  Hoppas Archie har kommit över chocken nu:))

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ja, jag har faktiskt läst att det finns så kallat stereotypt beteende som yttrar sig i att hästen biter sig själv men jag har tack och lov aldrig sett det IRL. Måste vara hur hemskt som helst.

  Archie nöjer sig med att bita i trä när han är uttråkad fast även denna ovana är i princip ett minne blott. Kanske delvis pga mitt tidigare flitiga användande av anti-bit-sprayen på just TRÄ :=).

  Svara
 3. warg

  Jag hade faktiskt en häst som då och då flankbet sig – det lär vara ett relativt vanligt beteende bland unghingstar, men min gjorde det även efter kastration. Troligtvis var det en frustrationsreaktion, hästen visade sig ha scolios och togs bort pga detta.

  Svara
 4. Lina

  Jag fick sånt medel över mig och i min mun när jag borstade honom i söndags, trodde ju dock det var insektsmedlet 😛 Det borde ju iaf vara himla effektivt som anti-bit för jag kunde inte slicka på mina läppar i x antal timmar efteråt! Haha 😉

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Ja, effekten behöver vi inte betvivla i alla fall. Frågan är om det kan tas upp i kroppen genom huden? Nåja…jag ska inte tävla på ett tag så någon doping lär det inte vara tal om :=).

  Svara
 6. Moa

  Haha! Det är precis en sådan sak jag skulle kunna göra.

  Du kan inte ge honom en dusch, då? Tänk om han behöver klia sig, stackaren! 😉

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>