Archie flyttar (tillfälligt eller permanent)

Som trogna bloggläsare kunnat läsa om i otaliga inlägg har jag länge letat efter ett nytt boende till Archie, antingen genom ett gårdsköp (och då får ju ”övriga familjen” också ett nytt bo) eller genom byte av hästanläggning.

Jag har ju haft alla hästar jag ägt på ridskolan i Malmö och i det mesta varit mycket nöjd med detta arrangemang, annars hade jag ju inte stått kvar i över 20 år.

Men, ingenting är så bra att det inte kan göras eller finnas bättre och jag hoppas att jag nu kanske efter extremt idogt letande äntligen har funnit ett uppstallningsalternativ som kommer att passa mig ännu bättre än det i Malmö.

Stallet dit jag har planer på att flytta Archie har jag haft ett gott öga till länge eftersom det ligger på mer eller mindre promenadavstånd (!) från min bostad men olika omständigheter (framför allt på grund av att det var fullbelagt sist jag förhörde mig för snart 1 år sedan) har ändå gjort att jag inte flyttat dit.

Men så dök en annons upp på Blocket (var annars :=)) härom dagen och jag, som inte har tålamod som en dygd, kastade mig på telefonen och började operation ”tusen frågor”.

Efter att ha fått de svar jag velat höra :=) och efter ett personligt besök samma kväll har jag bestämt mig för att låta Archie provbo i detta stall i 1-2 månader under vilka jag kan ha kvar min box på ridskolan mot att jag betalar kallhyra för den.

Fördelen med detta stall är att jag här kan rida mycket tidigt på morgonen (06.00) och att jag därför också har möjlighet att både slippa stressa och (trots det) komma för sent till jobbet var och varannan dag.

Även hagtiderna är bättre och hästarna går här ute till 15.00 mot 11.00 på ridskolan.Att jag får sämre uteridningsmöjligheter är en ”smäll” jag får ta; jag har ju aldrig varit någon friluftsfantast i vilket fall som helst. Huvudsaken är att man här kan rida ut och jag går ju själv dagligen med Soya på många av de grusvägar/ stigar där man kan rida.

Är jag riktigt ambitiös kan jag tämligen lätt till och med rida hem till vårt hus (!) även om det då innbär att jag måste korsa en ganska hårt trafikerad 90-väg. Men rent tidmässigt skulle det inte ta mig mer än kanske 30 minuter att skritta dit så det är ju inga avstånd att tala om.

Till det nya stallet hör ett 20x 60 ridhus med speglar (halleluja!!!!) på ena kortsidan och med bra ridhusbotten (halleluja igen) vilket verkligen inte är något man kan räkna med överallt. Eftersom detta med just en bra ridhusbotten är så otroligt viktig för mig har jag ratat flera andra uppstallningsalternativ där detta inte kunnat erbjudas.

Att jag kommer att spara ca 20.000 om året om jag byter till detta stall är för mig verkligen det minst viktiga i sammanhanget men dock ingen summa att förakta och man kan ju ha mycket roligt för dessa pengar.

Flytten är planerad till den 1 oktober och jag hoppas att allt blir till belåtenhet. Och blir det inte det så är det bara att återvända till ridskolan och leta vidare!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ulla

  Vad bra det låter! Är det ett stort stall? Större eller mindre än där du står nu? Ofta kan det ju vara lite mer ”familjärt” i ett mindre stall. Lycka till och hopppas Archie får bra kompisar!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  På ridskolan där jag står nu har vi totalt ca 60-65 stallplatser varav ett 40-tal bebos av ridskolehästar.

  På det nya stället finns 2 stall, ett med 7 boxar där Archie ska stå och ett med (tror jag) 17 boxar.

  Ja, det är mycket som ska stämma. Jag hoppas att både jag, Soya och Arch får bra kompisar och tror väl inte att det ska vara några problem med just den biten. I alla fall hunden och hästen är sådana att de gillas av i princip alla, vet inte om jag kan säga detsamma om mig själv dock :=).

  Svara
 3. Corres

  Det kommer att bli tomt utan er 🙁 , Men vi kommer ju så klart ha kontakt med varandra även om du flyttar 😉

  //Corre

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Ja, jag blev faktiskt lite full i skratt när Lotta sa ”då kanske vi ALDRIG ses mer”.

  Jag försäkrade att jag antingen kommer tillbaka om jag inte trivs i det nya stallet eller så kommer jag i varje fall att komma till mina lektioner med Sally så länge hon står ut :=).

  Dessutom lär jag säkert ta mig en liten uteridningstur med Lena då och då.

  Och morsan = hundpassaren bor ju precis över gatan så jag lär nog dyka upp då och då oavsett.

  Så lätt slipper ni mig inte :=)!

  Svara
 5. Hille

  Du kommer nog tycka att det är alldeles underbart att kunna rida när man vill! Att behöva passa in sin träning efter ridskoleverskamhet är ju faktiskt ganska irriterande i längden, även för mig som inte är lika beroende av goda träningsmöjligheter. Vill man rida ut 'på riktigt' då och då så går det ju alldeles utmärkt att sätta hästen på transporten och åka en bit!
  Låter bra att både ha kakan kvar och kunna äta upp den i ett par månader, hoppas nya kakan visar sig vara godast!
  Lycka till! /CiA

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Jag håller helt med dig CiA!

  Och jag kan bara hoppas att denna flytt blir precis som alla andra förändringar som jag ytterst motvilligt gjort i mitt liv (förändringsobenägen och konservativ som jag är); att jag i efterhand tänker ”varför gjorde jag inte detta TIDIGARE”

  Svara
 7. Birgittas hästsida

  Ja, det är det.
  Har tack och lov bara hört positiva omdömen om familjen även om jag inte hade brytt mig sååå mycket om jag hade hört motsatsen också. Det verkar inte finnas en person/ sak som ALLA hästmänniskor kan enas om är bra :=)!

  Svara
 8. Anonymous

  Låter som Archie är en vinnare och du kommer säkert inte att ångra dig. Man ångrar bara det man aldrig provade…

  Svara
 9. Birgittas hästsida

  Hej Anonym!
  Jag hoppas och tror så klart innerst inne att du har rätt men jag är en försiktig person som gärna använder både ”hängslen och livrem” :=).

  Att vara förändringsobenägen har onekligen sina baksidor och jag vet inte hur många gånger jag har suckat över mig själv och tänkt ”varför gjorde jag inte detta tidigare”.

  Jag vet flera personer som byter både stall, eget boende, partner, jobb osv i parti och minut men det är verkligen inte min grej.

  Har stått i samma stall i över 20 år, bott i samma hus i mer än 6 år, samma karl sedan 7 år tillbaka och samma jobb sedan 6 år (och jobbet dessförinnan hade jag i ca 15 år). Det säger väl allt :=)!

  Svara
 10. Vilda

  Tack! Nu har jag äntligen fått de svar jag sökte. Blev jätteförvånad när jag var på MCR igår och fick beskedet att du flyttat ut. Låter ju som ett bra alternativ!

  Ulrika

  Svara
 11. Birgittas hästsida

  Ulrika:
  Ja än så länge är jag MKT nöjd och trivs utmärkt. Sparar massor av pengar på både stallhyra och bensin och Soya får utmärkt motion eftersom vi cyklar till stallet.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>