Om ni undrar hur det ser ut när jag tävlar…..

…så blir ni inte mycket klokare av att titta på denna film som Lina tog i söndags :=).

Man ser i princip ingenting utom (desto tråkigare) att den ena skänkelvikningen är nästan obefintlig (betyg 5) och att det i varje fall ser ut som att jag SLITER Archie bakåt i ryggningen (betyg 7).

Om någon undrar varför Archie piskar argt med svansen i någon sekvens så var det för att det i ridhuset (!) fanns en del flugor medan framridningen var så insektsfri som man bara kunde önska. Mycket märkligt och det störde tyvärr en del.

http://www.youtube.com/watch?v=MgFogfAvnzE&feature=player_embedded

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Vilken cool häst du har! 🙂 Han bryr sig inte om någonting runt honom. Avundsjuk? Ja.. Jag har en fantastisk häst med förutsättningar för svår klass. Men, på tävling spänner han sig och skyggar för än det ena och än det andra. Väldigt fin på framridningen dock så jag hoppas att jag en vacker dag får med mig det in på banan. Han är bara 6 år precis som din häst så jag hoppas att han mognar.

    Svara
  2. Lina

    Jag följer med på söndag igen – kanske kan få till en bättre film då 😉

    Svara
  3. Blomman

    Vad roligt att få se en film på er. Archie ser så väldigt mjuk och lydig ut, fin kille!
    Jag tycker att du ser ut att ha fått lite bättre ordning på de fladdrande skänklarna sedan jag sist såg film på er, men Birgitta, jag har sällan skådat så slarviga hörnpasseringar! ;o)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Linda:
    Archie har faktiskt allt sedan han tävlade första gången varit lika cool som han är på denna film. Otroligt mycket värt, absolut! Det måste antingen varit något jag ”GÖR” med mina hästar eller hur jag väljer ut dom :=) för alla 4 har varit exakt likadana att tävla. Däremot kan man ibland sakna lite bjudning vilket ju också är viktigt för ett bra ritt.

    Lina:
    Kul! det ser vi fram emot.

    Blomman:
    Slarviga hörnpasseringar?!?!? Jasså?!?!? Det var nog det jag minst tyckte inte kändes bra med ritten. Jag brukar nästan alltid få betyget 7 på vägarnas korrekthet, så även denna gången.
    Men visst, på kort bana är det en av sakerna jag tycker är svårast; att ”få plats”.

    Svara
  5. Lina

    Det är många intressanta ekipage som startar på söndag som jag ska spionera lite på 😉

    Svara
  6. tvärsan

    Tänkte det samma som Blomman ang hörnpasseringarna, men f.ö var det i det stora hela en fin ritt. Tänk när hörnpasseringarna blir perfekta!

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Tvärsan:

    Ok, jag ger mig :=). Just hörnpasseringar är i princip det jag har absolut lättast för att ”få till” om jag tänker på det (hade inte en tanke på att de utfördes slarvigt i söndags) så då får jag skärpa mig till helgen och göra dessa med perfektion :=).

    Lina:

    Det låter spännande. Undrar vem du tänker på?

    Svara
  8. Anonymous

    Jag tänkte också ”men hörpasseringarna då? när jags åg filmen! 😉
    Om du kikar t ex på trav-delen så böjer du honom MER i 10-metersvolten än i hörnpasseringen… Eller rättare sagt, så ser det ut på filmen åtminstone…
    Ryggningen är ju JÄTTEFIN!
    Rak, taktmässig och härligt undersatta bakben! Visst, du gungar kanske igång den lite, men resultatet blev ju jättebra!

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Det är verkligen bra att få se sig själv på film för även om man ibland får känslan av att video ”slätar ut” både till det bättre och det sämre så ser man ändå saker som man kanske inte alls tänker på medan man rider.

    Väldigt intressant det där med hörnpasseringarna för just vägarna har ju för det mesta varit något av mitt ”paradnummer” där jag alltid fått bra betyg men kanske jag därför också har börjat slarva.

    För jag kan inte minnas att det var något särskilt med ridhuset som skulle ha gjort att jag inte red ut i hörnen (så kan det ju också vara ibland- jättegropigt underlag tex).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>