Till Moa: utlovad glasögonrapport :=)!

Sådär ja Moa….nu har jag för första gången i mitt liv ridit med glasögon och ska jag vara ärlig lär det nog bli den SISTA också :=)!

När jag hade ridit i ridhuset i typ 5 minuter hann jag tänka ”vad menade Moa egentligen med att glasögonen IMMAR IGEN” innan jag mer eller mindre direkt fick svaret!

Det var inte speciellt givande att rida med immiga brillor så jag tog ganska snabbt av mig dom och kommer som sagt nog inte att prova igen!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Varför köper du inte linser? 😀
    Lite krångligt i början men när man fått in känslan så tar det ju bara en minut och köper man engångslinser kan man slänga dom i toalettsstolen efteråt!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Främsta skälet är att jag tycker att jag ser bättre på NÄRA håll utan glasögon (men sämre på långt håll).

    Sedan har jag så svag syn på vänsterögat (30%) att inga glas hjälper. Så i glasögonen sitter bara fönsterglas på vänster sida :=).

    Undrar förresten om man kan gå omkring med bara en lins utan att det känns konstigt?

    Svara
  3. Lina

    Jag vet flera stycken som bara har en lins! Det finns ju folk som behöver vanliga glasögon och läsglasögon, eller sånna som du som ser bra när det gäller att läsa tex men som behöver glasögon för att se på långt håll och det kan man antingen lösa med att ha olika styrka på linserna eller att ha en lins 🙂
    Så det går jättebra!

    Svara
  4. Anonymous

    Rider alltid med glasögon, har bara problem med att de immar igen när jag står stilla och tittar ner för att prata med någon som står på backen eller om jag sänker blicken vid ridning.

    Har du tänkt på hur du höll huvudet när de immade igen?

    Svara
  5. Lina

    Förresten, har hört att man kan ta diskmedel på glasögonen som man sen inte sköljer av utan alltså bara gnider in – som förhindrar imma på glaset!

    Svara
  6. Lina

    Nej men du smörjer ju bara in det och torkar av med en trasa litegrann, så att det blir en osynligt lager på glasen! 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>