Pannlampa

Jag har många gånger läst om ryttare som rider med pannlampa i mörkret och följt diskussioner på nätet om vilka lampor som är bäst, om det underlättar att använda pannlampa osv.
Eftersom jag aldrig rider i mörker har jag dock inte sett någon anledning att fördjupa mig i pannlampsfrågan men nu sedan jag har flyttat ut hästen ”på landet” och börjat cykla dit så har ämnet aktualiserats.
När jag besökte kära Ullared sist passade jag på att titta efter lampor och givetvis fann jag inte en utan två sorters lampor där, en för endast 19 kronor och en för det hutlösa priset 29 kronor!
Jag beslöt mig faktiskt för att slå på stort och satsa på den dyrare lampan och måste säga att jag är jättenöjd.
Nu har jag ju inte provat de lampor som saluförs för det tiodubbla priset och mer och jag är övertygad om att de med största sannolikhet är mycket bättre än min lilla lampa men jag måste ändå säga att den är fullt tillräcklig till det som jag behöver den till.
Jag cyklar alltså vissa morgnar till och från stallet vilket tar ca 15 minuter i ena riktningen och eftersom det sker på raka, ogropiga grusvägar utan någon som helst trafik så behövs inga större strålkastare för att guida mig.
Till ridning förmodar jag att lampan skulle vara för svag men jag ser som sagt ändå ingen anledning till att rida i mörker och ska man bara cykla eller gå räcker den gott.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Klart man får fråga.

    Jobbar heltid och har hästen uppstallad på landet. Det finns visserligen belyst ridbana men där vill jag inte rida måndag – fredag.
    Helgerna är oftast upptagna med tävlingar eller träningar, då blir det bara mörka vardagskvällar kvar att rida ut på ; )
    Har haft hästen uppstallad vid ridskolan men då var ridhusen nästan alltid uppbokade till sena kvällen så det kändes meningslöst att betala dyr stallhyra utan att kunna nyttja ridhuset.

    Jag har alltså inget val!

    //Natalja

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag känner till viss del igen problematiken, i alla fall på höst och vinter när det långa perioder är mörkt när man har slutat jobbet.

    Dessa perioder blir det så att jag bara rider ut på helgen eller möjligen någon vardag om jag av någon anledning slutar tidigare (komp, röd dag eller dylikt).

    När Archie var yngre VÅGADE jag helt enkelt inte rida ut i mörker på en obalanserad unghäst och nu tycker jag inte att det ger mig något + att jag fortfarande bedömer det som tämligen riskabelt även om HÄSTEN är snäll. Man kan ju ändå råka rida ner i någon håla, möta en galen bilist eller något annat olycksframkallande.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>