Fler ”bajskloka” hästar åt folket!

Här läggs allt bajs!

Och så här ser resten av boxen ut på morgonen om man har mockat på eftermiddagen!

I vårt stall har vi ett 5 årigt kallblodssto som verkligen är ett föredöme för hästsläktet i ett avseende: vad gäller att bajsa:=)!

Denna märr bajsar endast på ett ställe i boxen medan resten av den är kliniskt ren.

Vilken häst! Hon måste vara både varje hästägares och stallägares dröm då det dels tar typ 2 minuter att rensa boxen och det dessutom knappt går åt något strö.

Där har boxgrannen Archie mycket att lära!

Jag läste i senaste numret av Ridsport Special att man kunde prova att lära hästen att bli mer renlig (= bajsa på ett ställe) genom att lägga in en annan hästs bajs i boxen.

Tyvärr tror jag inte att Arch är så smart att detta skulle fungera på honom och framför allt bär det mig emot att lägga IN bajs i boxen, jag som har mockningsmani och ständigt TAR UT all gödsel i stället :=).

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Izza

    Vi har ett sådan sto i vårt stall med. Fantastiskt praktiskt! Önskar de kunde smitta till min kuse med!! men icke hon är snarae som en katta, bajsar i halva boxen, men är noga med att gräva ner det så det inte syns. Renligt eller retligt?! Ja dt är frågan, de tar en stund att mocka i alla fall, speciellt som jag också lider av grov mockningsmani. Vilket kanske är tur med tanke på hur de skulle se ut hos fröken annars!

    Svara
  2. Lina

    Tar kallblodet emot elever?! Poppe, medryttarhästen, är fruktansvärd när det gäller boxrenlighet! Han bajsar överallt och kissar överallt – helt fruktansvärt!

    Och ang att lägga in bajs från en annan häst så ska det vara en som är av högre rang än ”bajshästen” (:P) i fråga. Så med Poppe går inte detta för de är bara två hästar i hans stall och han är kungen i hagen!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Izza:
    Jodå…”
    övertäckningsstrategin” är jag väl förtrogen med :=)!

    Gör förvisso att det ser rent ut i boxen men börjar man leta hittar man oanade mängder SKIT rent ut sagt :=)!

    Svara
  4. Anonymous

    Jag hade ett nordsvenskt sto som var likadan. Mockat på ett ögonblick.

    Nuvarande pållen var mycket noggran – pedantisk – som hingst. Kabbarna låg i givakt. Sedan han blev valack blev han inte lika noga. Nu är det två ev tre högar i boxen. Förvisso fortfarande lättmockat, men inte alls som under hingståren.
    Sällskapshästen i boxen bredvid ska vi inte tala om …där tar det länge att mocka. Han lyckas trampa ut de flesta högarna till minimala beståndsdelar så hans box ser alltid mörk ut fastän bädden är jättefin…

    Rie

    Svara
  5. Scilla

    Min vallack är sådan. Allt på samma ställe och matte gnuggar händerna av förtjusning och plånboken jublar.

    Svara
  6. Bernie

    Min russhingst är en klippa. Allt bajs i en prydlig hög i ena hörnet av boxen. I hagen gör han allt på samma ställe också bara att gå ut med kärran och hämta.

    Svara
  7. Moa

    Jag hade viss framgång med min överalltbajsare när jag hela tiden skyfflade in det gamla ströet i en del av boxen (den del JAG ville ha som bajshörna), och la det nya där jag ville ha rent. Nu hade jag medryttare som inte gjorde så ett par dagar i veckan, men de gånger jag mockade själv en vecka i streck (eller längre) så blev det faktiskt betydligt bättre!

    Jag var skeptisk innan jag provade, men eftersom det inte innebar någon större ansträngning att göra så här, så testade jag. Han blev aldrig lika renlig som nordisstoet, men mockningstiden minskade från en 20-30 minuter till 10-15. 🙂

    Svara
  8. Aramis

    Själv äger jag en av varje sort :o) En finbajsande och en katasrofbajsande. Den senare var utomordentligt noggrann som hingst men har sedermera (som valack) alltså gått och blivit en smutsgris :o) (som de flesta andra karlar, ha ha).

    Svara
  9. Eva

    Min valack bajsar i ett bestämt hörn och kissar (förståeligt nog, hur skulle han annars göra det rent fysiskt??) på samma ställe i mitten av boxen. Han står alltid uppställd åt samma håll, tvärs igenom boxen!

    Stoet är en gris, jag skäms.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>