Whippetträff på nya domäner!

Idag var det dags för en ny whippetträff på en för oss helt ny ”arena” – hundrastplatsen och fårhagarna vid Käglinge rekreationsområde utanför Oxie (som i sin tur ligger strax utanför Malmö).

Ett jättebra ställe att rasta hundar på visade det sig och vi bestämde på stående fot att även förlägga nästa hundträff, nästa söndag 12.00, där.

Vi har ju annars brukat hålla till på den stora hundrastplatsen bakom Jägersros travbana men nackdelen med den mötesplatsen är att man ju aldrig kan garantera att det plötsligt inte dyker upp andra hundar som inte är så vänligt sinnade mot vår whippetflock.

I Käglinge fanns flera fårhagar och en ”riktig” hundrastplats som man kunde nyttja så om det dyker upp någon man inte trivs med så är det bara att flytta till nästa inhängnad.

Till dagens träff dök förutom Ville och hans ägare även Jeanette och hennes make samt deras hundar Lisa och Bella upp. Dessutom kom Jonatan med Lili, en bekanstskap som jag ”raggade upp” på nätet precis när jag hade köpt Soya (Jonatan svarade på min efterlysning om andra whippetägare i Malmö-regionen via ett vinthundsforum jag precis hade upptäckt).
Sist men inte minst fick jag även stifta bekantskap med Magdalena med whippeten CC, ytterliggare ett ”ragg” jag fixat till gruppen via hundforumet på Bukefalos. Internet är härligt, eller hur :=)!

Efter 2 timmars (!!!) pulsande i ibland meterdjup snö tror jag att Soya kommer att sova gott i natt, det kommer i alla fall JAG att göra :=).

Måste förresten berätta vad som hände när jag skulle köra till träffen:

Här i Skåne har det de senaste dagarna kommit ganska mycket snö på sina håll och PRECIS när jag ska köra ut på ”stora vägen” utanför vårt hus hör jag hur man på radion varnar folk för att ”inte ge sig ut i trafiken om man absolut inte måste”.

Jag hann tänka att vi hundentusiaster är lika knäppa som häst-galningarna och precis när jag tänker tanken ser jag…..EN TÄVLINSCYKLIST iförd full mundering (dvs långa cykelbyxor osv) som kommer cyklade i snön. Inser då att det finns YTTERLIGARE dårar förutom hund och hästfolket (och GOLFARNA) :=)!


Soya och Ville avpatrullerade de stora ytorna som hundarna strax ska ta i besittning.

Soya utforskar en grop som hennes ägare strax ska ramla ner i :=)! ”Det som göms i snö….”


Lisa och Bella i fleecemundering, Soya i termorock och Ville i trafikpolisutstyrsel :=)!


Som synes var även ägarna väl påbyltade :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>