Speciella annonser, del 7

Exempel på hur oerhört olika referensramar man kan ha:

http://www.blocket.se/horby/Medryttare_behovs_nu_Kolla_hit_25299337.htm?ca=23_11&w=1

För mig är det inte att ha ”bra kapacitet och vara lättlärd” om hästen är ett 13-årigt halvblod som ”kan skänkelvikning och där galoppombyte är påbörjat” (det skulle kunna vara en beskrivning av Archie när han var 4 år).

Eller denna 14-åriga flicka som vill bli medryttare och som beskriver sig själv som en ERFAREN RYTTARE efter att ha ridit 2 gånger i veckan i 5 år på ridskola :=).

http://www.blocket.se/lund/Medryttare_har_25291725.htm?ca=23_11&w=1

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. sofi

  Sedan kan man ju fråga sig om man ska ”äga en häst” när man söker en medryttare som kan ta hand om hästen upp till 5 dagar i veckan? Vad finns det då för mening med att ha hästen?

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Personligen håller jag absolut med dig även om det kan finnas ”speciella omständigheter” (graviditet, allvarlig sjukdom etc) som gör att man TILLFÄLLIGT behöver mycket hjälp med sin häst.
  Men om man är en flitig läsare av olika hästforum på nätet (som jag är) får man tyvärr känslan att många med egen gård ”samlar på sig” hästar som de sedan varken har tid eller råd med.
  Inte för att man tvunget behöver RIDA sin häst fast för egen del fattar jag inte glädjen med att behöva sörja för flera hästar som bara verkar ge en dåligt samvete samtidigt som de både kostar i tid och pengar.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>