Speciella annonser, del 9

http://www.blocket.se/alvsborg/Godsel_25406259.htm?ca=23_11&w=3

En riktig SKIT-annons skulle man kunna säga, eller hur :=)?

Tanken är verkligen god; att gratis bli av med sin hästgödsel samtidigt som någon annan får nytta av den men jag undrar hur stort kundunderlaget egentligen är?

Väldigt litet dristar jag mig till att påstå.

Under mer än 20 år på en av Malmös största ridskolor, som dessutom är granne med ett VILLA-område, har jag nog sett människor som kommit för att fråga efter/ ta gödsel till sina rabatter och dylikt kanske…..tja….inte ens en handfull gånger.

Annars hade man ju lätt kunnat avsätta ett hörn på gödselstacken där man la helt ren gödsel (från när hästen bajsar på stallgången eller i transporten tex) som folk kunde hämta men jag tror som sagt att intresset är mer eller mindre noll.

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hille

  Jag skötte hästar en kort period hos en hoppryttare när jag gick på högstadiet. Hon hade torv till hästarna i stallet och sålde allt sitt torvströgödsel, var en jäkla ruljans på det faktiskt.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Kanske just torv är särskilt populärt?
  Dock är det tämligen ovanligt med torv här i Skåne, har nog inte sett det i ett enda stall jag besökt när jag tänker efter.

  Svara
 3. Bernie

  En period hade inte stallet jag stog i gödselhög. Vi mockade i plastsäckar(pyttestall med två galna hippokondiker) Min häst stod på torv, ryktet spreds snabbt i byn. Bekvämt för mig som slapp köra i väg säckarna.

  Svara
 4. Anna

  Modell sopsäck förståss inte Ica-kasse. Något crazy det håller jag med om. Om jag berättar att stallkompisen dessutom ryktade i 1 timme och bandagerade benen på sin långtidskonvalecent som promenerades vid hand 1 timme varje dag inser du hur roligt våra vänner hade åt oss.

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Hi hi…ja, jag har också känt en del ”knäppisar” som pysslat med sådant vi andra skakat på huvudet åt.
  Att tex skala och skiva morötter till sin häst är sådant JAG skulle kalla knäppt :-)!

  Svara
 6. Anna (Bernie)

  Skala och RIVA morötterna ännu värre. Ovan nämnda vän köpte också vetegroddar på ICA när säckarna var slut på Granngården. Man kände sig verkligen som en slarver i stallet när man på samma tid som hon ryktade och promenerade sin häst hann mocka, ställa i ordning foder, borsta och rida den friska hästen i stallet.

  Svara
 7. Birgittas hästsida

  Får erkänna mig besegrad då jag (tack och lov) aldrig stött på någon morots-RIVARE (än). My god!
  Däremot vet jag de som köpte KLI i små påsar på Coop förr, vet dock inte hur länge de fick den lilla mängden att räcka :-)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>