Torsdag

Gick från jobbet redan 15.00 och satt i sadeln en timme senare efter lite mockning, ”foder-pilleri” och hagintag.

Idag stod äntligen lite dressyr i ridhuset på schemat och det blev ett bra pass utan störande telefonförsäljare :-).

Jag försökte att tänka på min sits (ner med hälarna, ner med hälarna, ner med hälarna…..) och red lite ”allt möjligt” men försökte tänka på vad som ingår i LA:4 programmet som jag har tänkte rida nästa lördag.

Archie kändes mjuk och fin och vi avslutade passet efter en knapp timme och skyndade hem till stallet i blåsten.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ullis

    Jag har funderat mycket på detta med hälarna ner, då även detta är en sak som min tränare tjatar mycket på hos mig. 🙂

    Men varför hälen ner? Om man tittar på de högre klasserna så rider de allra flesta ändå med en häl som är med vågrät mot marken. Inte en häl ner. Eller tå upp. Då förstår jag inte varför det ska vara så viktigt med häl ner..?

    Varje gång jag tänker på häl ner/tå upp får jag spänningar i låret. Det känns inte så bra det heller. 🙁

    Vad har du lärt dig? Varför hälen ner/tån upp?

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    I just MITT fall är det så att jag har otroligt lätt för att DRA UPP hela benet när jag sitter i kort trav och framför allt om jag måste göra något utöver att bara ”rida rakt fram”, typ DRIVA eller göra någon rörelse.

    När jag drar upp benet hamnar detta lite framför sadeln. Fult och fel!

    Genom att tvinga mig själv att sänka hälen så kommer benet AUTOMATISK ner(åt).

    Om man verkligen anstränger sig så kan man BÅDE dra upp benen och sänka hälarna samtidigt men det är långt svårare än att rida korrekt :=)!

    Man eftersträvar ju en så djup sits som möjligt som dressyrryttare- man vill sitta ”i” hästen snarare än ovanpå den men om man tittar på många ryttare, faktiskt inte bara mig, så sitter de gärna och liksom studsar uppe i sadeln och är inte alls djupt nere med sätet i sadeln= kan inverka korrekt och vara FÖLJSAMMA i hästens rörelser.

    Och jobbar man ”mot” hästens rörelser så säger det sig självt att det blir både svårare och obekvämare för i alla fall hästen och för det mesta även ryttaren.

    Svara
  3. Ullis

    Tack för ditt svar! 🙂

    Jag bestämde mig för att idag notera hur jag egentligen gör och tyvärr är det så att hälen åker upp då jag ska driva hästen eller göra en rörelse. Då rubbas benet en aning. Det är ju onödigt och dumt. Inte heller snyggt! :-O
    Även ur säkerhetssynpunkt blir det inte bra, i synnerhet där vi hade hoppning idag.

    Jag måste jobba bort denna ofog. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>