Måndag

Tänkte ”gå ut hårt” så här i början av veckan och eftersom det inte är någon träning för Ebba imorgon rida dressyr på morgonen idag och spara vilodagen tills imorgon.

Sagt och gjort även om jag inte precis skrek av lycka när klockan ringde….vågar jag säga det…04.10!

Ja, ja…jag hade varit lika trött om jag hade stigit upp 1-2 timmar senare men det är mer att 04.10 LÅTER så otroligt, fruktansvärt, hemskt tidigt.

De flesta människor brukar ge mig väldigt märkliga blickar om jag berättar om sådana här uppstigningar och de (blickarna) säger mer ”Du är inte KLOK” än ”åh vilken stark karaktär du har”, typ….

Hur som helst så kvicknade jag snabbt till när jag hade stigit upp och Archie verkar faktiskt aldrig bry sig (önsketänkande???) när jag än dyker upp.

05.20 började vi skritta fram i ridhuset och en knapp timme senare var vi färdiga med dagens övningar.

Även idag försökte jag att disciplinera mig och rida linjer ur LA:4-programmet (jag skriver disciplinera mig för jag tycker att det är så tråkigt och att rida igenom HELA program finns nästan inte på min karta, ÄNNU tråkigare).

Men med dessa ”linje-träningar” vill jag att Archie ska ”känna igen sig”- tvärtemot vad man brukar råda de som tränar på dressyrprogram där man varnar för att hästen till slut ska ”förekomma” ryttaren. Jag tycker att det är ganska larvigt, i alla fall för egen del och Archie får gärna veta att det tex snart är dags för en travökning….bäst att gasa på lite :=)! Han är ju så otroligt snäll och lydig för det mesta så jag ser ingen fara i att han plöstligt ska börja gå hela dressyrprogram för egen maskin oavsett vad jag försöker säga till om i sadeln.

Det är väl mer när man övar galoppombyten som man inte vill att hästen ska börja byta kors och tvärs oavsett vad man gör i sadeln men nu är det ju inte detta vi sysslar med just nu.

Tack vare den tidiga uppstigningen och dito ritten var jag på jobbet redan strax efter 07.00, bra för flexen som jag utnyttjar ganska rejält i perioder.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Under min tid som sk månskensryttare på en av Sveriges galoppbanor ringde min väckarklocka just 04.10 (gäsp). Satt i sadeln 05.00 och var klar i stallet till 06.30 (mockat, fodrat och tvättat viskasstycke). Det var ändå en rätt kul tid – vi var några som red på morgonen så sällskap fanns det. Fast man var ju sådär kul på kvällen (gärna snark i soffan vid 20.00).

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hihi…ja, gissa vem som sov som STENAD i soffan i 1½ timme igår kväll?

    Som tur är har min man egna projekt som han pysslar med hemma på kvällstid för som du säger; så värst kul är det nog inte att titta på en sovande människa i soffan :=)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>