Skrittmaskin…anyone?

Som jag redan har nämnt har jag en längre tid varit på jakt efter en bilhundbur till Soya och jag har under detta letande ägnat en hel del tid åt annonsläsning av olika slag (det har ni nog märkt på bloggens ”Speciella annonser” om inte annat).

Nu när jag har hittat buren med stor B (den ska hämtas på posten av maken idag) började jag fundera över vad nästa annons-projekt ska bli.

Innan buren letade jag nämligen hoppsadel (och hittade en jättefin) och dessförinnan köpte jag helt nya läderridstövlar på annons.

Efter lite funderande över vad jag gärna skulle vilja ha/ köpa kom jag fram till att det inte vore så dumt med en….taaa daaa….skrittmaskin!!!!

Som ni säkert har kunnat utläsa av mina inlägg sedan jag bytte stall är jag verkligen nöjd med mina nuvarande uppstallningsvillkor men en sak som jag alltså gärna skulle vilja ha och som saknas på de flesta anläggningar är just en skrittmaskin.

När jag var ung och inte begrep bättre tyckte jag synd om hästar som tvingades gå i denna maskin, det såg så tråkigt ut för dom tyckte jag då men nu har jag helt ändrat uppfattning. Jag har hört för många superlativ från de som faktiskt har ett skrittmaskin att nyttja och dessutom är det ju ett faktum att hästar mår bra av lugn kontrollerad rörelse som ju denna erbjuder.

Som jag ser det finns det bara 2 problem om jag skulle köpa en skrittmaskin och det är dels givetvis priset men också att den är så skrymmande :=)!

Var skulle jag placera denna tingest?

Känns inte riktigt som att jag kan fråga stallägarna ”jo förresten…jag har en skrittmaskin som jag undrar om jag kan ställa hos er…kanske bredvid min hästtransport”. Nää…tror inte det va….

Och ihopfällbara skrittmaskiner har i alla fall jag inte hört talas om…

Skämt å sido- jag får nog hitta något annat projekt på annonsfronten att engagera mig i, fast råkar ni ha en maskin som står och skräpar någonstans så tveka inte att höra av er :=)!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Mumma

    Jag är helt med på denna idé. Skrittmaskin får vi lägga ihop till med tanke på hagarna i vårt stall och EU beslutet att hästar skall ha rasthagar som ger dem möjlighet till att röra sig fritt i sina naturliga gångarter..

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, det är synd att de (skrittmaskinerna) är så dyra, annars hade nog många stall gjort denna investering.

    Vi får njuta av vårt fina ridhus och vara tacksamma över DET (och det har jag verkligen varit i vinter).

    Svara
  3. Prick

    Fast jag tror att de flesta stallägarna skulle försöka ordna till en plats om någon bad om att få ställa upp sin skrittmaskin på gården =) (om du nu hittar en billig en på Blocket).

    Svara
  4. Anonymous

    Jag kan inte sluta ösa lovord över skrittmaskinen som finns vid stallet jag står i nu!!!
    Ovärderligt att kunna skritta fram hästen extra medan man mockar t.ex. Dessutom ger den min häst möjligheten att röra sig två gånger per dag = säkrare för lilla hästskötaren att släppa honom i skrittmaskinen än att promenera/skritta uppsuttet. (liten ridvana)
    ”Vår” maskin är ett hemmabygge av stallägarens händige bror och dennes kompis.

    /Keb

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>