Snart slut på vilan (hundinlägg)

Lilla Mimmi är en riktig livnjutare som tar varje tillfälle i akt att gosa/ mysa/sova/ vila- jag avundas henne ofta ska jag säga :=)!

Men snart är det i alla fall delvis slut på sötebrödsdagarna för om bara någon vecka kommer hundkappträningarna i Landskrona igång igen och då är i alla fall MIN tanke att Soyis ska lufta sig där.

Förra året vid den här tiden var Soya i toppkondition och tränade mycket och ofta med sina hmm….”vänner” (läs: kaninerna) men i år har det inte blivit mycket av den varan.

Det har varit för mycket snö för att de rackarna ska ha varit sugna på att visa sig och de gånger de gjort det så har Soya inte gitit ta några längre race efter dom.

Igår fick jag i alla fall se en studie i hur otroligt snabbt en whippet kan förflytta sig från punkt A till punkt B- flera kilometer på mindre än en minut och när hon kom tillbaka så såg det ut som att hon bara hade varit på en liten kisserunda! Fullständigt oberörd och inte ett flås!

Så förhoppningsvis räcker kondisen till även i år och jag tror att vi ska satsa på de lite längre sträckorna- det känns som att Soya är mer en långdistansare eftersom hon var ganska långsam på förra årets wippet-race träningar.

Hur som helst tycker hon i alla fall att det är hysteriskt roligt och det är faktiskt mest därför vi tränar över huvud taget.

Jag köpte inte Soya som någon form av tävlingsdjur alls, den biten får Archie sköta, men eftersom hon som sagt tycker att det är så himla kul så kommer vi att delta så länge hon vill och jag har tid.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>