Tisdag- panik i kubik!

+-0 grader i morse och + 2 nu klockan 20.00 stärker mig i att inte låta Archie gå utan täcke riktigt än. Vad är det med den här jäkla kylan?

När jag kom körande mot stallet i eftermiddags såg till och med närsynta jag hur 2 hästar stegrade sig mot varandra i hagarna.

”Vad är det för jäkla idioter” var min första tanke och den andra var ”tur att det inte är mina hästar (Archie och Bröta)”.

Efter att ha parkerat bilen slängde jag ett getöga mot hagarna och insåg då till min stora fasa att en av hästarna ÄR Archie och att han nu skenar omkring som en vettvilling i hagen.

För att göra en lång historia kort hade en av de andra inackorderingarna missat informationen om att Arch och Rocky absolut inte får gå i hagarna bredvid varandra då de redan tidigare visat väldigt fina cirkuskonster (läs: livsfarliga stegringar mot varandra med ett järnstaket emellan).

Nåväl, jag lyckades fånga in Archie (som då flåsade som en blåsbälg) och fick in honom i stallet, svettig och upprörd.

Jag fattar verkligen inte varför han och Rocky har denna inverkan på varandra men det är väl helt enkelt så att båda är så där ”valacks-störiga” som ston aldrig skulle nedlåta sig till.

Något försenad fick jag slängt in Archie i transporten för att köra till Ebba-träningen och då väntade nästa otrevliga överraskning!

Ett jättevägarbete på motorvägen gjorde att jag krypkörde på densamma i nästan trekvart och således var försenad till träningen med lika många minuter.

Tidsfascisten Birgitta höll på att krypa ur skinnet och även Archie tappade tålamodet och började banka i transporten, han som annars är tyst som en mus.

Väl på plats hos Ebba började det SNÖA !?!?!? men sedan hände faktiskt inget mer häpnadsväckande utan jag kunde träna som vanligt.

Det blev ”klassikerna” skolorna, skänkelvikning och galopparbete på volt och fyrkantsspår och med tanke på allt vi varit med om gick det riktigt bra :-)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>