Lördag- flitig igen

Precis som förra lördagen har jag varit flitig.

Började med ett dressyrpass med Archie och hade han alltid gått som han gjorde den sista kvarten hade min lycka varit gjord!
Jag måste försöka få till den känslan och schwungen i honom längre och längre stunder och helst innan passet närmar sig sitt slut.

Upptäckte idag att jag är aldeles för försiktig med att verkligen böja igenom honom ordentligt och jag har ju också fått kritiken ” för rak” i olika sammanhang när jag har tävlat.

”Ta i hästen- den går inte sönder” kan jag säga när jag undervisar men jag lever tydligen inte som jag lär?

Efter dressyren och en kortare skrittrunda ute släppte jag ut Archie och Bröta (som jag ”passar” i några dagar) och sedan följde sedvanligt stallpyssel, mockning, iordningställande av foder, puts av utrustning, utjämning av gödselstacken och nerkast av halm från loftet.

Körde därefter och veckohandlade, Soya fick grishjärta och ugnsbakad leverpastej och maken och jag bl.a. tacos.

Hemma blev det frukost, lite sängläge och därefter ett nödvändigt ont- trädgårdsarbete. Soya låg mest och mös i solen medan jag krattade, rensade och hade mig.

Hittade ytterligare ett benskydd, ett neopreneboots i storlek full om någon behöver?

Efter trädgårdsrensningen tog vi en långsam cykeltur i det soliga vädret och jag hade inte ens jacka på mig! Stort!

När klockan hade hunnit bli tre åkte jag ut till stallet för att släppa ut hästarna igen och därefter körde jag till Lundegård för att träna Sally.

Hemma stod maten på bordet och efter den återstod bara att åka ut till stallet för att ta in hästarna samt fodra båda stallen som jag hade lovat att göra.

Nu får det bli soffan resten av kvällen, någon måtta på aktiviteterna får det vara :-)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Moa

    ”Ta i hästen- den går inte sönder” kan jag säga när jag undervisar men jag lever tydligen inte som jag lär?

    Haha, det där känns igen – tycker jag får säga det hela tiden när jag undervisar, men själv mesrider jag ju mest hela tiden. 😉

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    En ridlärare jag hade innan jag köpte egen häst hade motsatt filosofi.

    Det enda man enligt henne behövde göra för att få våra superstyva och stela lektionshästar att gå på tygeln var att ”PILLA LITE MED FINGRARNA” (hennes uttryck som jag redan då tyckte lät gräsligt).

    Hur många hästar tror du DET funkade på? INGEN!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>