Speciella annonser, del 67 (blandrashundar- stöööön)

Blir nästan förbannad när jag ser sådana här skitkorsningar!

Finns det inte tillräckligt med renrasiga hundar som man inte får sålt utan att man ”måste” avla fram sådant här?

Vad f..n har whippet och rottweiler gemensamt?????

Fattar man inte att det finns ett enormt överskott på hundar i Sverige är det bara att kolla annonserna på Blocket.

http://www.blocket.se/orebro/Blandrasvalpar_Rottweiler_whippet_27081385.htm?ca=23_11&w=3

http://www.blocket.se/orebro/Hundvalpar_Rottweiler_whippet_26698184.htm?ca=23_11&w=3

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Aramis

    …men det står ju att de kom till på grund av tjuvparning. Det kan ju hända även den bästa. För övrigt var valparna supersöta :o)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tjuvparning kan hända den bästa, ja- Soya är faktiskt frukten av en sådan även om det i hennes fall handlade om en superseriös uppfödare som hade tänkt para hundarna ÄNDÅ- fast kanske inte just så som det gick till.

    MEN: om man äger både tik och hane anser jag att man bör ha sådan koll att OM en OÖNSKAD parning sker så tar man tiken till en veterinär för abort.

    Att valpar är supersöta är verkligen ingen ”ursäkt” för att avla på vilka märkliga korsningar som helst- säg den valp som INTE är söt?

    Svara
  3. Aramis

    Kan hålla med dig… Fast om man inte äger hanen i fråga (som jag inte vet om hon eller han gjorde i fallet) så kan det bli svårt.

    Och att valparna var söta var ingen ursäkt – snarare ett konstaterande :o)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Det stod i båda annonserna att båda hundarna (tik + hane) ”finns i hemmet”, alltså är det ingen rymning eller dylikt som orsakat parningen.

    Hur som helst instämmer jag i att valparna var/är söta-som 99,9 % av alla valpar.

    Vem kan tro att en whippetvalp (= nalle) sedan blir ett benrangel?

    Svara
  5. Hille

    Två av mina hundar har varit tjuvparningar. I första fallet tog ägaren tiken till veterinär för abortspruta, men fick reda på att i 1/3 av fallen så får tiken livmoderinflammation av sprutan och förutom det lidandet för tiken så täcker inte försäkringen kostnaden (kan bli uppåt 15″ i värsta fall) för den operationen. Så då valde hon att låta tiken föda valparna istället. Det var dock inte alls en lika ”tokig” korsning…

    Sen kan man ju tycka folk är naiva som har en tik och en hanhund och tror att de ska kunna hålla dem åtskilda under löp, en av mina egna hundar lyckades med hjälp av en hundkompis forcera två stängda dörrar en gång under ett löp, då hade grannens hanhund rymt och stod utanför. Dock upptäckte jag rymningen snabbt och tiken hade dessutom löpskydd på sig, så de fick tack och lov inte ”till det”.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Har man en hund av varje sort kan man nog inte skydda sig mot tjuvparningar annat än att lämna bort den ena hunden under löp.

    Soyas uppfödare berättade att hon ”blev till” under de få sekunder han vände bort huvudet för att svara en ropande granne när han hade varit ute med hundarna.

    Och då talar vi om en extremt erfaren hundmänniska som fött upp hundar i över 30 år!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>