Det finns mycket att vara TACKSAM över!

Efter mitt bitska inlägg nyligen kommer ”snäll-Birgitta” krypande till korset och kan konstatera att det för oss hästmänniskor faktiskt finns en hel del att vara tacksamma över (men som vi säkert många gånger tar för givet):

– Att det finns ideella krafter som kan/vill/ orkar ställa upp på sin lediga tid så att vi som vill tävla kan göra detta.

– Att det finns så många hobbyuppfödare som avlar fram häst efter häst trots att det i slutändan i 9 fall av 10 är en förlustaffär.

– Att det finns stallägare som i princip jobbar gratis för att vi ska kunna ha råd med vår stallhyra.

– Att det finns hästfolk som bygger hur fina ridhus som helst och för flera miljoner som de sedan låter andra disponera för en billig peng.

– Att det i Sverige finns ett försäkringssystem som gör att vi som djurägare bara behöver betala en bråkdel av den faktiska veterinärkostnaden.

-Att vi i Sverige har allemansrätten som gör att vi trots allt kan rida tämligen fritt i naturen.

Håller ni med eller är ni av en avvikande åsikt?

Fler saker som ni spontant kommer på?

En kommentar

  1. Aramis

    BRA lista! Trevligt med positiv anda! Kan inte nog understryka punkten som avser stallpersonal som arbetar i princip gratis för att man ska ha råd att ha sin häst! All heder åt dessa människor! OCH TACK för att de finns!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>