Birgittas hästaffärer, del 5

Det känns som att min hästletaraktivitet har avstannat, i alla fall för stunden.

Jag har sonderat marknaden och tråkigt men föga förvånande fått konstaterat det jag misstänkte: de foderhästar som står till buds är inte vad jag söker (för unga, för outbildade, fel ras, halvskadade) och ska jag KÖPA det jag vill ha måste jag spara lite mer så jag fortfarande har en rejäl buffert om något skulle hända, för det gör det ju nästan alltid om man har djur, bil och hus.

Inte så kul att behöva rusa iväg och sälja den ena hästen om exempelvis växellådan på min automatare pajar (bilen är dock 10 år gammal) och att gå och ta en massa smålån à la ”Lyxfällan” är verkligen inte min grej- inte heller att gå till maken och lipa över att jag har problem med att klara 2 hästar.

Nej, då är det bättre att vänta än att köpa något ”halvdant” för jag vill ju inte ha en häst till bara för sakens skull utan köper jag en så ska det vara en som är ännu bättre än Archie och sådana hästar är inte billiga.

Jag har inte fått fler svar på mina egna annonser och det senaste jag väntade på var en person som skulle skicka en video på sin sedan länge skadade häst men som inte gjort det.

Jag misstänker att personen via min blogg och min mailväxling förstått att ett sådant projekt inte är det jag söker utan en rejäl medfinansiering från ägaren och då avskrivit mig.

Från de korta videosekvenser jag redan sett såg hästen förvisso supertrevlig ut men jag är inte intresserad av att betala över 5000:– i månaden för att utbilda och till att börja med ”sätta igång” en häst som fortfarande kräver viss behandling osv.

Sååå…. Det kan dröja ett tag innan rapport nummer 6 kommer och det är helt ok för mig eftersom detta ju är en ”long shot” och inget jag trodde skulle ge resultat direkt (eller någonsin- i alla fall vad gäller foderhästbiten).

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    KANSKE ÄR DET HALVBOD DU SÖKER?

    Har omvänt två av mina goda vänner till nordsvenskar en fruktansvärt allsidig häst. Men det beror ju på vad man vill och hur långt man vill gå. Kika in på FNH Skåne.
    Har haft 4 nordisar på 25 år har fortfarande inte varit hos vetrinären, sunda och tåliga hästar som tyvärr fortfarande är relativt billiga i jämförelse med alla andra raser. Lycka till

    Svara
  2. Paula

    Ahaha, skulle vilja se Birgitta på en msv dressyrtävling med en lurvig nordsvensk, vore rätt skoj om du gjorde en sådan totalt oväntad grej som att köpa nordsvensk, friser etc :D.

    Svara
  3. Anonymous

    ”Paula sa…

    Ahaha, skulle vilja se”

    Dårskapen har inga gränser. En sann sanning med obekväm konsekvens.

    Det är nog riktigt att en del inte skall ge sig i kast med något som är över deras förmåga och kapacitet.

    Nordsvensken är nog för tålig och bra för att full och halvblodsfanatiker skall ha en chans.

    Kanske har alla de tunnare och lite klenare hästarna en medfödd fördel när det gäller lite ”fjompiga” saker och det skall visas upp.

    Motsvarigheten finner vi med bilar – En riktigt bra bil som fungerar i praktiken och är bra att använda till praktiska saker, är sällan lika glittrig som en Mercedes AMG.

    Vidare jämförelse med hus, tomt, etc. En del betalar 20 miljoner för ett hus som är totalt opraktiskt för den händige och kunnige medan den som saknar egna färdigheter ser det som ett måste och ultimat dröm.

    När pengar är det stora hindret, så blir det otroligt mycket häst för pengarna om en Nordsvensk köps, istället för en del alldeles för sjuka och känsliga raser.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>