Söndag

Efter en sovmorgon till 07.00 (!!!) åkte jag ut till stallet vid nio-tiden.

Archie gick redan och mumsade gräs men till min förskräckelse kunde jag konstatera att han hade slagit upp sitt ben-sår lite grann. Det måste vara som att vinna på Lotto fast tvärtom :-), för mig är det ofattbart hur en häst som aldrig slår sig plötsligt kan slå sig på exakt samma ställe två gånger med några veckors mellanrum?!?!

Fast denna gången märkte jag ingen hälta i alla fall- red ett ”runt-runt”-pass i ridhuset på eftermiddagen, inget avancerat alls men imorgon tänkte jag göra lite mer än att rida runt på fyrkantsspåret :-).

Soya och jag var på hundkappbanan i Landskrona och tyvärr fick hon springa ensam eftersom hennes tilltänkte racingpartner Ville fick någon konstig reaktion innan loppet och började nysa som en galning.

Vi vet inte vad han drabbades av eftersom det hände under en liten promenad, kanske blev han stucken av något djur eller fick han in något i näsan (?) som irriterade honom jättemycket.

Efter Soyas lopp (tid ca 42 sekunder på 550 meter) körde jag till Järavallen där vi gick i en timme innan det var dags att träffa Sally och hennes nya ponny.

Det var otroligt roligt att se en enorm förbättring på bara en vecka men det är ju heller inget konstigt om en häst som precis har bytt stall och ryttare inte hinner ”landa” på ett par dagar.

Dagens pass gick strålande och vi var alla sååå nöjda.

Efter denna träning blev det alltså egen Archie-träning om man nu kan kalla att rida runt på fyrkantsspåret träning:-).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>