Käkade min hund en elefant igår?

Ni vet väl att vissa saker aldrig får sägas högt eller ens skrivas?

För många år sedan deltog jag i en diskussion på nätet kring skoning. Vi ”pratade” om hur ofta våra hästar fick tappskor och jag konstaterade glatt att något sådant aldrig drabbade mig, eller rättare sagt min häst.

Tja…ni kan ju själva lista ut vad som hände bara några dagar senare…

Man ska inte heller se fram emot en tävling allt för mycket för då går det antingen åt skogen eller så kommer man inte ens dit- hästen blir halt!

Osv osv….

Igår pratade jag med en kvinna i stallet som också har hund. Vi konstaterade att våra fyrfotingar ibland är riktiga asätare som säkert hade överlevt länge i det fria och tyckte också att det var bra att deras magar vande sig vid inte bara 100 % kliniskt testad föda.

”Ja…tack och lov måste jag säga att Soya nästan aldrig blir dålig i magen” dristade jag mig till att säga och det skulle jag ju givetvis inte ha gjort insåg jag i natt klockan 24.00, 01.00, 03.00 och 05.00 för det var nämligen då jag fick stiga upp för att släppa ut hunden.

Soya är tyvärr (i vissa sammanhang i alla fall) tyst som en mus- när hon behöver gå på toaletten, hur akut det än är, är ett sådant exempel.

Hon bara hoppar ut ur sängen och springer ner på nedervåningen men det räcker för mig- då vet jag att det är ”något”. Tur att man likt en småbarnsförälder vaknar av dessa subtila tecken och kan släppa ut henne.

När jag var ute sista gången hade det hunnit ljusna och jag tänkte att jag skulle försöka hitta högarna i trädgården för att se riktigt hur kass Soya har varit i magen.

Döm om min förvåning då jag inte hittar några ”sörjor” (ursäkta uttrycket) utan 3 i konsistens helt normala men megastora högar från nattens äventyr.

Därav rubriken- jag måste fråga mig vad i hela fridens namn hunden har ätit som har utlöst denna bajs-frenesi :=)?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Banne mig om du inte har rätt! Glömde helt att Soya åt ur Aramis foderspann! Men vad är det för jäkla elefantbajsfoder du ger :-)??? Så jäkla mycket åt hon inte (eller….?!?!).
  MVH hundägaren med KOLL

  Svara
 2. Jeanette

  Haha, ja det var ju skönt att det inte var något allvarligare då! Jag sitter på sjukhuset nu, men ringer dig ikväll eller imorgon (du kan kolla fb för uppdateringar :))

  Svara
 3. Anonymous

  Zahra kan göra många lass, hon också, utan musli. 😉 På en långrunda kan jag ha 5 påsar till 2 hundar. 3 eller 4 av dem kan vara riktigt välfyllda, ur whippet mått mätt. 😉 Flertalet av påsarna kommer från Zahra. Hon har varit sådan sedan hon kom till mig. Zahra äter mycket och det ger ju följder i andra änden också.

  Hälsningar
  Görel
  Hilda och Zahra

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Du är för rolig Görel!

  Jag tror faktiskt att det var hästens müsli som satte fart på Soyas tarmar, jag förstår nu varför man inte rekommenderar torrfoder med mycket spannmål i *SKRATT*.

  Jag är som sagt van vid en hund som sover hela natten och mer därtill så nattens vandringar kan jag absolut vara utan.

  Jag får nog hålla lite bättre koll på hästmaten :=)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>