Torsdag- vilodag och smutsig häst

Hellre skitig och glad än ledsen och ren :=)!

Idag har Archie sin vecko-vilodag och det kan man lätt se på honom; han är skitig som en gris:=).

Jag är av den bestämda uppfattningen att hästar själva struntar fullständigt i om de är blankryktade eller ej och därför låter jag honom stå oborstad om jag ändå inte ska rida utan att ha minsta dåliga samvete.

Vilodagen är för mig inte bara en paus för Archie utan faktiskt också för mig själv– det vore lögn att hyckla och påstå något annat.

Jag har aldrig varit någon stor-putsare sedan jag köpte egen häst; jag förtog mig kanske när jag skötte andras :=) men mina egna hästar har heller aldrig fodrat några längre borst-sessioner för att vara i representabelt skick (tillfällighet eller något i mitt handhavande som påverkat detta?).

I valet mellan att låta min häst gå ute en timme extra i hagen eller att stå och fila på den väljer jag alltid det förstnämnda och det tror jag att hästen själv också hade valt om den fick bestämma.

Men där är man ju olika….

En bekant till mig har inte det minsta lilla dåliga samvete om hästen inte kommer ut i hagen en dag eller vistelsen där bara blir någon timme men vad gäller rykten är personen desto mer fanatisk! Hästen borstas i timmar och det vore väl inget att säga om det om den hade verkat njuta men den ser tvärtom oftast hur ogillande ut som helst (bakåtstrukna öron, försöker hugga efter ägaren osv) – allt har en gräns även för hästar tydligen och förmodligen är hästen lite kittlig och får nog efter någon timmes petande på kroppen?

Eftersom det är ridning i morgon bitti och jag trots allt föredrar en ren häst som inte grisar ner all utrustning av sin kropps-smuts så blir det duschen i kväll. Jag skulle inte få för mig att försöka borsta bort lera när det finns varmvatten att tillgå- det går ungefär 10 gånger så fort och framför allt så blir resultatet mycket, mycket bättre.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Matilda

    Neeeeej alternativet är ju att äääta såklart haha. Så fort de kommer in på kvällarna så står de och tittar ut istället. 😀

    Svara
  2. Frela

    Jaså, vågar du gå ner i stora stallet och använda varmvatten? Så vågliga har vi aldrig varit.. nej Rocky har trots sin skräck för vattenslangsljudet alltid fått bada i iskallt vatten!! =((

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Frela:

    För det första har jag fått information från stallägarna om att man i UNDANTAGSFALL (exempelvis inför tävling) kan få lov att använda duschspiltan i stora stallet och för det andra så kan man hämta varmvatten i rummet där värmepannan står och fylla några hinkar med detta. Sedan när man har schamponerat hästen så kan man snabbt spola av den i ”kallt” vatten (vattnet som redan ligger i slangen bruka ju inte vara så kyligt).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>