10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Jag har köpt ett magnettäcke för 3500 kr. Min häst är fullt frisk och i full träning. Jag upplever att min häst återhämtar sig fortare efter ett träningspass + att ev träningsvärk går snabbare över. Jag upplever att min häst känns mjuk och genomarbetad mkt snabbare i början av ett ridpass. Dessutom verkar han tycka det är väldigt skönt att ha täcket på sig för han blir nästan lite loj och ser väldigt avslappnad ut. Se följande länk
    http://www.magnethealth.se/forskning–hast-i-53.aspx. Till skillnad mot Back-On-Track finns här vetenskapliga studier som visar att magneter faktiskt påverkar kroppen positivt. Däremot tror jag man ska akta sig för billiga ”kopior” typ den länken du publicerade. I mitt Magnet Health-täcke är det över 200 magneter med 1000 Gauss i varje magnet. Vad jag kan se i annonsen du länkade till så är det bara en fjärdedels styrka i varje magnet och där varje magnet dessutom är en lång ”remsa”.. Alltså borde detta magnettäcke endast ha en bråkdels magnetstyrka jämfört med Magnet Health´s produkter.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Linda:

    Ja, om du upplever att täcket ger effekt så kan jag inte säga något om det.

    Själv kan jag efter 20 års eget hästägande inte ens räkna till 5 ggr då jag upplevt att mina hästar haft träningsvärk (och då ska du veta att mina pass ibland, framför allt i yngre dagar kunde vara stentuffa- jag skulle inte rida så idag) så JAG ser ingen mening med att köpa något så dyrt till ingen nytta (för min häst i alla fall) .
    Och hade jag haft en häst som kändes styv och stel hade jag som sagt börjat med exempelvis en veterinärkoll.

    Svara
  3. Linda

    Nu menade jag inte att min häst är styv och stel.. Han är oerhört mjuk och rörlig oavsett om han har haft magnettäcke eller inte. Oavsett hur vältränad man är så behöver en muskel uppvärmning. Med magnettäcket ökar blodflödet och därmed blir muskeln snabbare redo för arbete. Självklart känner hästen av i sina muskler när man tränar den. En muskel som ansträngs ”bryts ner” för att sedan återuppbyggas och bli starkare under vilan efter arbetet. Denna återuppbyggnad hjälper magnettäcket till med. Nu vet inte jag hur du definierar träningsvärk men efter tex ett dressyrpass med varierande grad av samling och där man ökar kraven i takt med att hästen utvecklas så känns det i musklerna på hästen. Annars kan den ju aldrig bli starkare. Nu menar inte jag att hästen får uppenbart ont, utan att den istället blir trött i muskulaturen. Det är träningsvärk för mig. Får den ont så har träningen utförts felaktigt.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Träningsvärk är för mig om hästen känns styvare/stelare än vanligt dagen efter ett ridpass fast det kan ju så klart bero på annat än just träningsvärk.

    Svara
  5. Anonymous

    Oj! har du under 20 års hästägande endast märkt att din häst har träningsvärk 5 gånger? Det låter ju helt osannolikt med tanke på att det tar 48 timmar innan en muskel har återhämtat sig helt.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Jaaa du Anonym: om du läser ovan hur JAG definierar träningsvärk så JA, det har inte hänt många gånger att jag märkt något sådant, nej.

    Sedan har mina hästar kanske haft så ont att de har skrikit inombords men det är ingen som jag i så fall har noterat i min okunnighet….

    Svara
  7. Natalja

    Hurvida magneten påverkar hästen är väldigt individuellt. Vissa är förblir helt oberörda men då är de oftast hästar som INTE har några problem heller.

    Sen jag började använda nackmagnet av just denna sort du länkat till, har min stela trähäst blivit MYCKET bättre. Har även många hästar i min bekantskapskrets som använder den och ser effekten.

    När det är tävlingskarens på en produkt kan man nästan ana att den har en viss effekt, eller hur ; )

    Back on Track täckerna är också snordyra och där råder det också delade meningar om de fungerar eller inte.

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Natalja:

    Jag säger inte emot om både du, Linda och kanske många med er upplever att era hästar mår bättre av magnettäcken eller vad det nu må vara.

    Men jag tycker att ni båda tar upp viktiga aspekter som jag också har funderat över:

    1. Ska man använda dessa ting, back on track, linement, stallbandage osv osv SLENTRIANMÄSSIGT på FULLT FRISKA HÄSTAR? Ibland ska man kanske det men jag tror att allt för många bara ”slänger på” grejer utan att tänka efter själv- de har bara gått på någon reklam för produkten eller vill göra så som man tror att ”proffsen gör” vilket leder mig in på

    2. det som Linda var inne på; dvs att det finns en mängd ”kopior” och ”B-produkter” som inte alls har samma effekt som ursprungsprodukten med vilken man kanske har uppnått någon läkande effekt eller dylikt.

    Titta tex så många pulver och vätskor som påstår sig smörja upp hästens leder på alla möjliga och omöjliga vis.

    Om effekten hade varit den som påstås är jag övertygad om att världens alla reumatiker och människor med dylika sjukdomar hade kastat sig över dessa produkter i stället för att många gånger gå med hemska smärtor (jag har en fd arbetskamrat som har stooora ledbesvär för vilka hon förtidspensionerats så detta har vi pratat mycket om).

    Ett tag kunde man (säkert nu också) köpa laser/ ultraljuds-apparater som vem som helst kunde åka runt och ”behandla” hästar med. Har i alla fall 2 vänner som utan någon som helst utbildning köpt dylika apparater som sägs påskynda läkning av diverse skavanker osv.

    Personligen är jag mycket skeptisk och hästarna kan ju inte tala….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>