Men herregud….kan man aldrig få en lugn stund!!! Halt häst!!!!

Jag tror jag blir galen!!!!!!

Fick precis ett telefonsamtal från stallet om att Archie är halt?!?!?!?!

Tydligen såg han halt ut redan i skritt (när de skulle tas ut i hagen) och när man travat med honom tror man att han är halt på höger fram (inte det ben han slog sist och blev halt på).

I morse när jag red kändes Archie inte det minsta halt när jag började rida (skritta). Efter några minuters skritt snavade han till ganska rejält (typ höll på att gå omkull men kom på fötter igen) men det har han gjort tidigare utan att bli halt för det. Jag såg inte varför han snubblade, vi red på en övervuxen grässtig och det kändes inte som att han trampade ner i en håla eller liknande men jag vet ju inte.

När jag började trava efter snubblingen tyckte jag att han gick orent men tänkte att han nog hade fått en nervsmäll eller dylikt för han övergick snabbt till att trava rent igen och sedan red jag ju i nästan en hel timme, hoppade studs flera gånger och avslutade i lättridning i trav utan att känna något.

Nu väcks ju så klart femtusen frågor direkt:

1. Var Archie halt redan innan jag började rida och varför i så fall?

2. Blev Archie halt av att han snubblade till?

3. Är det en hovböld på gång (aldrig hänt)?

4. Håller Archie på att utveckla fång igen?

osv osv…..

En sak har jag lärt mig och det är att aldrig ta något för givet.

När Archie fick fång såg han inte alls halt ut på ett ben utan gick bara väldigt stelt de första stegen och något sådant har han inte visat alls idag.

Å andra sidan berättade en vän nyligen att hennes tränares häst som precis diagnosticerats med fång började med att vara mycket halt på ett ben.

För att inte bli ett nervvrak (mer än vad jag redan har blivit) ringde jag direkt efter samtalet från stallet till Archies veterinär.

Helgen närmar sig (så klart….så är det ju alltid med sjuka djur) och ÄR det fång vill jag verkligen inte spilla någon tid.

Tack och lov kunde jag åter förlita mig på klinikens förträfflighet; Archie är välkommen redan 11.00 imorgon och skulle han ”kvickna till” är det ju inte värre än att jag kan avboka tiden.

Det känns verkligen för djävligt just nu rent ut sagt!

Jag har ju precis kommit igång ordentligt och Archie har känts så fin den senaste tiden.

Håll tummarna för att det är en hovböld- fast när är det någonsin det? ALDRIG……………

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Jag håller tummarna för att det inte är något allvarligt. Bara inte fång. Har sett vad det kan ställa till med och det är INTE kul alls.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Instämmer! Archie hade det för snart 2 år sedan och i just hans fall kom han otroligt lindrigt undan med en konvalescens på ”bara” ca 2 månader (som kändes som en evighet) men det kan ju sluta långt, långt värre vilket jag tyvärr har många exempel på i min omgivning.

    Svara
  3. annakarlegard

    Vilken jättetrevlig blogg! Känns som att vi har mycket gemensamt. 🙂 Lika gamla,gift, inga barn, tränar o tävlar dressyr,(fast min är 8 år) har tre hundar (dock irländsk setter)

    Håller alla tummar att det ska ordna sig med din häst och att det inte är något allvarligt. Vet hur man oroar sig HELA (nästan) tiden.
    Vänliga Hälsningar
    Anna

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Hej hej!

    Kul med en ny läsare och särskilt om vi har så mycket gemensamt :=)!

    Jodå….att oroa mig är min favoritsysselsättning höll jag på att säga.

    Jag har tyvärr alltid bekymrat mig väldigt mycket för mina djur och skulle ibland önska mig en lite mer ”laid-back-inställning” till saker och ting.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>