Hårförlängning hitåt tack!

Archie blev för några veckor sedan av med sitt hagsällskap, kallblodsstoet Bröta som brukade gå i hagen bredvid hans och pussa lite på honom när hon kände för det (ni vet väl hur ston är- ena dagen passar det såååå bra *LOVE*LOVE* och nästa dag så skjuter de blixtar ur ögonen som säger *HATA* HATA*).

Nu har Bröta flyttat och Archie är sedan dess förpassad till manligt sällskap av olika slag; valackerna Alfresco, Tulle, Bon Uniq och Rocky turas om att hålla honom sällskap.

För några dagar sedan upptäckte jag att Tulle verkade vara den klara favoriten och när jag såg dom stå och fnatta så kärvänligt på varandra försökte jag föreviga detta unika ögonblick. Gossarna var dock inte alls intresserade av att posera så de särade snabbt som ögat på sig och det blev inget kort att visa för Tulles ägare Julia som påstår att Tulle är en mycket ranghög häst som aldrig skulle nedlåta sig till sådant hångel.

Igår släppte jag åter ihop kärleksparet och se där….det verkar som att jag har bättre tur denna gången!

Vad är det jag ser på avstånd?!?!?

Jodå…mycket riktigt…..nu är gossarna i full putsnings-gång igen!

Får se om jag kan lyckas komma lite närmare….

Hah! Avslöjade och förevigade!

Mums säger Archie….

….med munnen full av vita hår!

Jag hade ganska roligt åt hästarna och det faktum att Archie var helt ”spottig” på ryggen efter Tulles tvagning men skrattet fastnade faktiskt i halsen i morse.

Why? Tja…take a look at this:

Kul som fan…eller NOT?!?!?

Bilden föreställer Archies numera punk-inspirerade frilla!

Tulle, det eländiga djuret, har lekt hårfrisör och trimmat till Archies man där han har kommit åt.

Nu finns det bara 2 saker att vara tacksam över:

1. Att Tulle är en ponny och således inte nådde högre än att han bara kapade av manen närmast manken.

2. Att jag inte ska tävla på ett tag så att manen hinner växa ut! No way att man hade lyckats fläta ihop de här futtiga hårtestarna!

Nu är det SLUT på frisör-lekarna kan jag lova och jag tar tillbaka alla tankar jag hade igår då jag tänkte att jag noooog hade vågat släppa ihop hästarna i samma hage om det inte vore för att Tulle ska säljas snart och att Archie är trög som få och nosar alla hästar i baken tills de tröttnar och sparkar bakut (på honom då givetvis eftersom han inte har vett att flytta sig och dessutom fortsätter att nosa samma häst i baken efter x antal sparkar….).

Och du Julia…….du är skyldig mig en hårförlängning eller nåt´:)!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag funderar just på hur jag ska lyckas tävlingsfläta en lusitano som har sån gnagstubb de sista 20 centimetrarna. Resten av manen är sådär 60 cm lång. Han har tidigare varit jättefin i en spansk fläta uppepå mankammen, men frågan är hur jag får till det nu? Får kanske föreslå hårförlängning, jag såg jättefina häst-extensions på Equitana 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det var ju super-SMART!!!!

    Gäller dock att inte få det på de egna fingrarna- det är VIDRIGT och äter sig nästan in i huden, dvs inte helt lätt att få bort på sig själv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>