Lite hoppträning

Det var av olika anledningar väldigt länge sedan jag hopptränade- först fick ju Archie ett sår på vänster fram som han var halt av i någon vecka och bara några veckor senare snubblade han till och blev halt på höger fram.

Eftersom jag gärna vill vara lite försiktig med just hoppning efter hältor har det alltså dröjt och i ärlighetens namn är att flyga över hinder inte heller det jag prioriterar främst vad gäller min dressyr-häst :).

Men idag var det alltså dags att ta några skutt, som jag redan har påpekat i flera inlägg tycker jag att även enklare hoppning med låga hinder är ett bra sätt att variera rid-arbetet och dessutom tycker jag oftast att man får igång hela hästen och framför allt galoppen bra genom att hoppa.

Idag inledde jag med trav över dessa cavallettin. Som extra ”pådrivare” hade jag de fladdrande ensilagebalarna som smattrade i vinden- en bra kontroll på att hästen lyssnar på mig även med lite störningsmoment i närheten.


Efter travarbetet följde lite skutt över låga hinder och sedan hoppade jag min favorit….

…en ”fem-femtio”- dvs trav över A-hindret följt av galopp över B hindret med 5,5 meter emellan.

Avslutningsvis blev det en annan favorit- studs!

Nu ska jag försöka att komma igång lite mer med hoppningen, särskilt då hinderna alltid står framme på utebanan.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>