Veckan som gått

Med den andra semesterveckan till ända kan jag konstatera att den varit lika behaglig och rolig som den första.

Det är såååå skönt att vara ledig och ha tid och ork för olika aktiviteter som man (läs: jag) ibland drar sig för när man jobbar.

På måndagen åkte jag och Archie till Ebba och hon red honom för första gången på ganska många veckor. Hela passet gick utmärkt på alla sätt och vis och det var roligt att vara åskådare.

Tyvärr blev det ingen mer träning i veckan eftersom Ebba skulle resa bort; jag är sååå sugen på att träna hur mycket som helst annars :).

I tisdags var tanken att maken och jag skulle ta båten över till Ven med Soya men enorma köer gjorde att vi gav upp detta projekt och åkte till Söderåsens nationalpark i stället där vi först gick en härlig runda i skogen och därefter åt en god lunch på Kalle på Spången.

Onsdagen bjöd på härligt väder med sol vilket passade bra eftersom jag hade stämt träff med Åsa och hennes hundar på Järavallen. Vi ville gärna ta chansen att bada med hundarna igen och det gjorde vi också.

Det var hur härligt som helst att vada fram i vattnet under lättsamt samspråk medan djuren for omkring som galningar runt våra ben och ibland långa bitar ifrån oss.

Skönt var också att Soya går så bra ihop med Åsas hanhundar; det är inte alltid det motsatta könet har rönt så stor uppskattning hos min försiktiga dam som inte anser att försök till våldtäkt är en trevlig umgängesform.

På onsdagkvällen fick vi besök av en god vän som köpt en valp men varken Soya eller valpen hade någon lust alls att umgås utan låg mest och sov/ vilade på var sitt håll.

Resten av veckan har maken och jag varit flitiga motionärer och gått med Soya i naturreservatet vid Dalby varje dag och det känns otroligt skönt att ha hittat denna hund-oas.

Soya började löpa på torsdagen och då är det ju extra viktigt att hon inte träffar andra hundar hur som helst även om just vårt närområde är nästan så hundfritt som det kan bli.

Archie har känts fin hela veckan och ser också bra ut i hullet. Jag försöker att ständigt ge akt på hans vikt så att han inte får någon stor häng-mage som han måste kånka på men han får ju inte heller bli så smal att det blir svårt att sätta och bibehålla muskler.

Nästa vecka har jag några trevliga projekt inplanerade men det avslöjar jag inte nu :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>